Zo bespaar je jaarlijks honderden plastic tasjes

In de winkel grijpen we al snel naar plastic tasjes om tomaten, boontjes of appels los te kunnen kopen. Een duurzaam en makkelijk alternatief is het gebruiken van katoenen tasjes of wasnetjes.

Stop er thuis een paar in je boodschappentas of handtas en vul ze in de winkel met groente en / of fruit waar je een zakje voor nodig hebt. Zo bespaar je een hele hoop plastic tasjes!

Hoe kom je aan genoeg katoenen tasjes?
Online zijn katoenen tassen te bestellen en wasnetjes zijn te koop in winkels zoals de Blokker en de Zeeman. Zelf maakte ik achter de naaimachine een aantal katoenen tasjes waarna het plastic-vrij boodschappen doen een feit werd.

Katoenen Tasjes Voor Boodschappen. Foto: Emily-Jane Lowe

Katoenen tasjes voor boodschappen. Foto: Emily-Jane Lowe

Naar aanleiding van de vele nieuwsberichten over de schadelijke effecten van plastic afval op het milieu, besloot Emily Lowe haar hoeveelheid aan plastic afval drastisch te verminderen. Zette ze voorheen met haar gezin met 5 personen elke twee weken een grote zak plastic aan de straat, nu is het nog maar een minizakje per twee maanden. Elke week geeft zij tips om zelf ook te minderen met (plastic) afval. Volg haar ook via haar website of haar facebookpagina.

Lees ook
Gevolgen van plastic voor het milieu
Feiten over plastic tasjes op een rij
Blog over leven zonder afval

Over de schrijver

18 gedachten over “Zo bespaar je jaarlijks honderden plastic tasjes”

 1. Pingback: Verbod helpt: minder plastic tasjes in het milieu -

 2. ik denk dat het beste een netje is want om zelf tasjes mee te nemen staat gelijk aan tasjes van de supermarkt te nemen. Ik vindt dat de supermarkten met een oplossing moeten komen en niet de consument het is natuurlijk wel goed dat we daar aan willen denken en een bijdrage doen aan een schonere milieu. Maar dat betekend niet dat de kosten/schuld naar de consument toe moet gaan

  1. Waanzinnig domme opmerking. Schuld ligt bij jou en niet bij een ander. Niet in supermarkt kopen, ook een idee!
   Neem gewoon je eigen tas mee of rieten boodschappenmand

 3. Ik maak zakjes van oude vitrage om groente en fruit in te doen. Ze zijn net zo licht als een plastic zakje, de kassiere kan zien wat erin zit en je kunt ze wassen en daardoor heel vaak gebruiken.

 4. Uien in de supermarkt, helaas niet biologisch maar dat moet een keer kunnen, zitten in netjes die je heel goed als vervanging voor plastic tasjes kan gebruiken. Voor mij als man die niet om weet te gaan met een naaimachine een prachtige oplossing !

 5. Ik maak sinds enige tijd tasjes van verschillende formaat van oude paraplues. Na een storm vind je ze overal op straat. Makkelijk te wassen,Licht in gewicht, snel droog en heel klein op te vouwen.

 6. Ik bewaar de eenmaal gebruikte plastic zakjes in mijn boodschappentas en hergebruik ze bij de volgende keer boodschappen doen. Werkt prima!

Reacties zijn gesloten.