Bespotte ‘dancing man’ schittert in videoclip

De dancing man is terug. De man, die begin maart het symbool werd van cyberpesten, straalt nu in een videoclip.

Begin maart kwam de zwaarlijvige Sean in het nieuws doordat jonge mannen een foto’s van hem hadden gemaakt en op het internet hadden gezet. De zogenaamde lolbroeken plaatsen een foto van de dansende en een stilstaande Sean met daarbij de tekst: “Zag dit monster proberen te dansen vorige week. Hij stopte toen hij ons zag lachen.”

Foto: Twitter
Foto: Twitter

De pestkoppen dachten grappig te zijn door het plaatsen van de post. In plaats daarvan keerde het internet zich tegen de pesters. ‘Iedereen heeft het recht om vrij te dansen,’ was de gedeelde online mening. Zo ontstond er, onder de hashtag #FindDancingMan, een zoektocht naar de man om met hem te dansen.

Lees ook: Ervaringsdeskundige Lewinsky verzint oplossing tegen cyberpesten

Binnen één dag werd Sean gevonden. Sean is een groot feest beloofd. Inmiddels zijn de voorbereidingen vol aan de gang. Artiesten als Pharrell Williams en Ellie Goulding hebben reeds toegezegd hierbij aanwezig te zijn.

Naast een groot feest schittert Sean nu dus ook in een videoclip. De clip is gemaakt naar aanleiding van alle aandacht voor body shaming die is ontstaan. Sean is te zien vanaf 2:36 min.

Bron: NOS

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020