Beste Hirsch Ballin, harde grappen over geloof kunnen wel

Weet je waarom het niet leuk is om een lange moslim te zijn? Moet je eens proberen geiten te neuken als je zo lang bent…

In groep 5 wordt in de klas het bijbelverhaal van Jona besproken. De atheïstische leerkracht zegt: “Natuurlijk weten we dat Jona niet werkelijk door een walvis ingeslikt werd, want een mens past niet door de keel van een walvis.”

Een klein meisje achterin roept plotseling: “Ik weet dat het waar is, want het staat in de Bijbel! Als ik in de hemel ben, zal ik het zelf aan Jona vragen!” De leraar antwoordt: “Dat is een leuk idee, maar wat als Jona niet in de hemel is? Ik bedoel, stel dat hij in die andere plaats is, je weet wel…”. Het meisje antwoordt: “Dan mag u het vragen!”

Om voorgaande grappen kun je lachen of niet. En daar houdt het wat mij betreft op. Helaas is een goede grap in Nederland geen kwestie meer van goede smaak of gevoel voor humor. Zodra het onderwerp gelovigen betreft (lees moslims) dan kun je wachten op gerechterlijke stappen in het kader van de wet tegen discriminatie of je wordt met de dood bedreigd zoals cabaretier Ewout Jansen vorig jaar overkwam nadat hij de grap over lange moslims maakte.

Onlangs kwam het zelfs zo ver dat een cartoonist werd opgepakt omdat hij onder andere een cartoon had getekend van Anne Frank die door Mohammed van achteren genomen wordt. Dit kun je smakeloos vinden, maar ik vind het geen reden om iemand 30 (!) uur op te sluiten.

Mocht de cartoonist Gregorius Nekschot worden veroordeeld voor zijn tekeningetje dan is de strafmaat ook niet mals. Hij riskeert een straf van een jaar, twee in geval van herhaling, of een geldboete van 18.500 euro.

Even voor de goede orde: we hebben het over Nederland en niet over Marokko of Turkije! Sterker nog, in Marokka was enige tijd geleden ook gesodemieter over moslim-cartoons. Een ervan ging als volgt: een fundamentalist speelt met zijn kleine zoontje. Hij knuffelt hem en noemt hem ‘mijn kleine bommetje’.

In Marokko bleek een dergelijke bak goed voor een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en een boete van ruim 7000 euro. Dat is dus lager dan de straf die Gregorius Nekschot in Nederland kan krijgen…

Gelukkig blijft dollen met atheïsten in Nederland volstrekt zonder gevolgen. Homo’s, ongelovigen, je kunt ze straffeloos uitmaken voor varkens en honden, ja zelfs naar de hel wensen. En zo hoort het!

Kom op gelovigen, accepeer het: in Nederland telt een geloof pas echt mee als het – zonder rechtsvervolging- in een zin genoemd kan worden met kontneuken.

Over de schrijver

10 reacties op “Beste Hirsch Ballin, harde grappen over geloof kunnen wel”

 1. EH ZEMMER BEGIN JE MOEDER MET SABON TE VULLEN BEGIN JE KONTJE TE WASSEN MET CHLOOR AMINA KHOIDEM SEN ANNE AAT SENIN ASILNA SIKICEM GA JEZELF BEVREDIGEMN OP XNXX.COM

 2. kap gwn met flauwe grappen moppen over moslims is het leuk nee ik akn ook zeg wat is een kut bollanderr onder een trein smeerkaas is toch ook niet leuk zehma jullie ziijn stoer ga janke bij je moedeer kaaqsp koppen apen

 3. @frissewind: ja, dat had ik ook gelezen. Maar ik zie het beledigende punt niet. Dit wordt in ieder geval niet uitgelegd. Het lijkt er eerder op dat in dit geval de wet is gebruikt om fundamentalisten geen aanleiding te geven om onrust te stoken.

 4. Wacht even… Beledigen van, zeg, homo’s, invaliden, atheïsten, Nordic walkers of communisten kan in Nederland dus zonder risico, maar als je een gelovige beledigt ben je ineens strafbaar?

  Waar is die voorkeursbehandeling van gelovigen eigenlijk op gebaseerd?

  En mag dat allemaal volgens de Europese regelgeving op het gebied van discriminatie?

 5. Weet je zeker dat dat Marokkaanse voorbeeld belediging van de islam betreft volgens de Marokkaanse wet? Ik zie het nl. niet.

 6. Zo is het maar net, geen grappen en grollen over het geloof van Moslims die maken ze zelf dagelijks al belachelijk en dan zitten ze er niet op te wachten dat anders denkende zich hiermee bemoeien!
  Er is dan geen reet meer aan om jezelf op te blazen en wat van die anders denkende, die hebben er toch om gevraagd dat dit hen overkomt hadden ze maar Moslim moeten worden dan hadden zij ook de eer kunnen krijgen om de dood tegemoet te zien als aanrichter en niet als slachtoffer toch!
  Voor mij ik dank voor de eer en houd mij maar aan mijn geloof die verbied ons ook maar enige wapen ter hand te nemen en al helemaal om het tegen een ander te richten laat staan te gebruiken, ja dat is pas een geloof dat PREDIKT DAT WE LIEFDE EN GENEGENHEID VOOR EEN IEDER MOETEN HEBBEN kijk daar vindt een Moslim natuurlijk niets aan, wat een saai geloof moet dat wel niet zijn als je er nog niet eens een Bommetje of wat tegen aan mag gooien behalve dan in het zwembad en dan nog alleen maar als je zeker weet dat je er niemand mee belast of pijn doet! Nee zo’n geloof kan niet veel waarde bevatten als je er alleen maar volgens de regels van de Bijbel mag leven en je naaste lief te hebben! Waarom mag je nou niet in God’s naam enkele malen per dag enkele tientallen onschuldige niets vermoeden-de kinderen en volwassen mensen de dood in jagen door ze op te blazen, wij Moslim moeten toch een excuses hebben om als geiten neukers onze vrouwen met jong te stoppen en deze dan in te zetten in onze heilige strijd om ons geloof kracht bij te zetten en van ons te laten horen hoe goed wij leven namens de Koran, alhoewel we er zelf eigenlijk nooit in lezen maar luisteren naar de leiders van onze Moskeeën die deze tot in de puntjes hebben bestudeerd toch! Dit deden de Rooms katholieke vroeger toch ook, die zouden Hel en Verdoemenis beleven als ze het lef hadden dat zij de Bijbel zouden lezen en al helemaal als ze het lef hadden om er vragen over te stellen!
  Dan gaf je gelijk toe dat je er in gelezen had, hierop stond de doodstraf die de inquisitie dan uitvoerde namens de Heilige heren en eenheid, nee dat was tenminste nog eens een tijd je leerde er gelijk Latijns bij als je netjes gekleed de Kerken ging bezoeken op de Heilige zondag, dit zal ons Moslims net zo vergaan en waarom zouden wij dit niet mogen ervaren en de Katholieken wel! Gelijkheid is een gemeen goed en daar zijn de Moslims maar wat trots op! Dood en verderf daar gaat het om al eeuwen maken mensen elkaar af en dan hebben wij Moslims nog honderden jaren tegoed omdat onze Koran pas vanaf 512 na Christus begonnen is, dus hebben wij ook het recht om onze dodelijke geschiedenis vast te leggen en hoeven wij Moslims echt niet onder te doen tegenover anders gelovigen zij mochten het ook dus wij ook, nog enkele miljoenen doden en we staan gelijk en gelijkheid is een recht dat wij hebben tegenover iedereen dus tot ziens bij de Bommetjes uit naam van Allah die de enige en ware God JAHWE is ook bekend bij de Jehovah’s getuigen als jawel) Jehovah hoe zouden zij toch aan die naam gekomen zijn, was dat niet volgens de geschriften de naam van God!?!?

Reacties zijn uitgeschakeld.