Bestrijd griep met deze 5 vruchten

Jon Hansen, Flickr.com
Jon Hansen, Flickr.com

Gezond eten is goed voor je weerstand en helpt griep tegen te gaan. Er zijn ook vruchten die een instant boost geven en de kans op griep meteen verkleinen of virussen je lijf uit jagen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Appels
Appels bevatten veel antioxidanten. Elke appel bevat ongeveer 1500 mg aan vitamine C. Bovendien zitten ze vol met beschermende flavonoïden, die hartziekten en kanker kunnen voorkomen.
Cranberries
Ze zijn volop verkrijgbaar, maar worden door weinig Nederlanders dagelijks gegeten. Zonde, want cranberries bevatten meer antioxidanten dan veel andere soorten groente en fruit. Een portie cranberries levert vijf keer zoveel antioxidanten als een portie broccoli. Daarnaast  verbeteren cranberries de bacteriecultuur in de darmen.
Bananen
Bananen zitten vol vitamine B6, magnesium en kalium. Dit helpt om botten sterk te houden en voorkomt hartziekten en een hoge bloeddruk. Daarnaast zijn ze effectief tegen moeheid, depressie, stress en slapeloosheid.
Papaya’s
Een enkele papaya bevat 250 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C. Daarnaast bevat het betacaroteen en vitamine E. Die voedingsstoffen gaan ontstekingen in het lichaam tegen.
Grapefruit
Ook grapefruit bevat veel vitamine C. Daarnaast zitten er in grapefruits limonoïden, die het cholesterolniveau kunnen verlagen. De rode grapefruits bevatten ook lycopeen, een stof die effectief is tegen kanker.
Bron: ABC News
Lees ook:
Niet teveel en niet te weinig beweging is goed voor hersenen
Vegetariërs leven tot 9 jaar langer
5 supergroenten voor een gezonde herfst