De klok is vorige week weer een uur vooruit gegaan. Dit heeft niet alleen invloed op de tijd, ook op je biologische klok. Daarom geven we je tips om je ritme weer op te pakken, maar vertellen je ook wat hennepthee voor je slaap kan doen.
Slaapritme van slag door het verzetten van de klok?
Ook al is de klok maar een uurtje verzet; wanneer je er gevoelig voor bent, kan het voorkomen dat je slaapritme even van slag is. Vooral als je een avondmens bent. Uit onderzoek blijkt zelfs dat er in de week na de ingang van de zomertijd meer verkeersongelukken gebeuren. Met onderstaande slaaptips word je weer uitgerust wakker.
1. Hennep slaapthee
Sommige kruiden werken rustgevend en zijn daarom perfect geschikt als ‘slaapthee’. Denk bijvoorbeeld aan valeriaan, hop, anijs, kamille of lavendel. Precies de ingrediënten die de rustgevende hennep slaapthee van Dutch Harvest Hennep Thee bevat. Hennepthee bevat maar 0,2% THC, dus je hoeft zeker niet bang te zijn dat je daar stoned van wordt. De nieuwe Hennep slaapthee is daarbij vrij van theïne. Dit is een stof die in de meeste thee zit en, werkt net als cafeïne, averechts op de nachtrust.
Hennep slaapthee met 20% korting De hennepthee van Dutch Harvest komt van Nederlandse bodem en is 100% biologisch en duurzaam. De thee wordt gemaakt van bladeren en bloemen van de hennepplant (vezelhennep) en is verkrijgbaar in 5 verschillende soorten. Wil je ook lekker met Hennepthee slapen? Bij Hempishop vindt je de nieuwe Sleepy hemp slaapthee en alle andere Dutch Harvest Hennepthee smaken nu tijdelijk met 20% korting! Twijfel je over de smaak? Alle pakjes hennepthee zijn ook verkrijgbaar in één compleet pakket. Wees er wel snel bij! De korting is namelijk geldig t/m 22 april.
2. Regelmaat en ritueel
Regelmaat is van invloed op de slaapkwaliteit. Ben je een slechte slaper? Ga dan rond dezelfde tijd naar bed maar sta vooral ook rond dezelfde tijd op. Dus ja; ook in het weekend. Houd daarbij eenzelfde bedritueel aan; dat werkt bevorderlijk voor de slaap. Zoals het afsluiten, tanden poetsen, gezicht wassen en nog even lezen in bed. Je lichaam bereidt zich hiermee voor op de daaropvolgende nachtrust.
3. Nog even je tijdlijn doorscrollen…
Hoe verleidelijk het ook is om nog even je laatste berichten te checken; een welterusten knuffel met je mobiele apparaat is geen goed idee. Volgens deskundigen is het blauwe stralingslicht niet bevorderlijk voor de productie van het slaaphormoon, melatonine. Daarnaast ben je al gauw langer wakker dan de bedoeling was en is je brein te actief om makkelijk in slaap te komen.
4. Dag-, nachtlicht en frisse lucht
Donker en licht heeft invloed op de aanmaak van melatonine. Zorg dat je overdag voldoende daglicht krijgt en kruip ‘s avonds in een donkere kamer onder de dekens. Zorg daarbij voor voldoende frisse lucht door bijvoorbeeld een raampje open te zetten. Sommige planten kun je ook als natuurlijke luchtverfrisser gebruiken. Vooral de lepelplant of krulvaren is hiervoor erg geschikt.
5. Hydrateren, maar niet met een extra bakkie
Hydratatie is goed voor onze gezondheid en dus ook voor de slaap. We verliezen ‘s nachts gemiddeld een kwart tot een halve liter vocht. Voldoende drinken is dus belangrijk. Doe dit niet met koffie; cafeïne kan namelijk wel zes uur invloed op je lichaam houden. Ook suikerhoudende dranken of alcohol zijn geen goed idee. En drink voordat je naar bed gaat niet téveel natuurlijk. Het is zonde als een nachtelijk toiletbezoek je slaaprust onderbreekt.
Tenslotte; kun je de slaap toch niet vatten? Blijf niet urenlang plafonddienst draaien. Accepteer je slapeloosheid en ga even uit bed voor een ‘reset’ om het daarna met frisse moed opnieuw te proberen. Veel mensen liggen niet wakker omdat ze niet kunnen slapen, maar door het ‘idee van niet kunnen slapen’ en de mogelijke gevolgen hiervan.
Slaap lekker!