Praktische tip voor overrijpe en beurse appels!

Beurse Appels
Beurse Appels. Foto: Eigen Archief

Ik denk dat een aantal mensen het volgende wel herkennen: je koopt een kilo appels, vergeet ze en na een paar dagen zit je met beurse en overrijpe appels. Opeten kan zeker nog, maar niet veel mensen maak je hier blij mee. Vandaar dat ik vandaag een simpele en praktische tip heb voor overrijpe en beurse appels. We gaan namelijk appelsap ijsklontjes maken.

 

Appelsap ijsklontjes
*ondertiteling aanwezig, door op het knopje naast het ‘kwaliteitsknopje’ te drukken*

Voor dit recept heb je niet veel nodig, behalve:
– 2 beurse overrijpe appels
– ijsklontjes houder

Dit recept is super simpel en is sneller klaar dan je denkt. Je begint met het snijden van de appels. De kern, de schil en de pitten mag je gewoon laten zitten dit is voor de smaak. Doe  alle stukjes appel in een pan en voeg water toe totdat alle stukjes appel onder water staan.

De pan zet je op het fornuis en laat je circa 1 à 2 uur op zeer laag vuur pruttelen. Na deze 1 à 2 uur zal niet alleen je keuken heerlijk ruiken, maar zijn je appeltjes gekookt. Deze ga je vervolgens stampen met een stamppotstamper.

Dit mengsel ga je zeven en hiervoor gebruik je een natte theedoek. Je wilt het mengsel passeren, zoals dat in de horeca heet. Het sap dat je opvangt doe je in een ijsblokjeshouder en dit laat je minimaal 2 uur in de vriezer liggen.

Doe de ijsblokjes op een warme dag in een glas met wat water en geniet van je water met een smaakje!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Vond jij deze tips behulpzaam, en wil je meer van dit soort supertips om voedselverspilling tegen te gaan? Dan is het grote keukenboek tegen voedselverspilling echt iets voor jou. Het boek is gemaakt door voedselverspillingsexperts Daisy Scholte en Jill Overmaat, in samenwerking met hetkanWel. Het bevat 500 supertips tegen voedselverspilling, en is dan ook zo terugverdiend.

Over de schrijver

1 reactie op “Praktische tip voor overrijpe en beurse appels!”

 1. Prima idee. Maar nog vitaler is om de appels gewoon te slowjuicen en lekker op te drinken in een vitaalsapje. Kun je mengen met ander fruit en ook met groente.

  Oh ja, je kunt er als sap ook ijsklontjes van maken. Sterker nog je kunt waneer je een grote hoeveelheid appels hebt het sap ook in bekers in de diepvries bewaren en later weer ontdooien.

  Voordeel van slowjuicen is dat je maximaal de nutriënten en enzymen behoudt. Ook wanneer je het invriest.

  Meer weten, kijk gerust eens op sapvitaal.nl

  Plezier,
  Bert Tijhoff

Reacties zijn uitgeschakeld.