Bewoners Utrechtse wijk Lombok internetten en rijden op zonne-energie

Bron: Lombox.nl
De Officiële Opening Van De Eerste Openbare Laadpaal Op Zonne-Energie. Bron: Lombox.nl
In de Utrechtse wijk Lombok kunnen bewoners internetten en rijden op zonne-energie. Het bewonersinitiatief LomboxNet gelooft in de kracht van de zon.
Sinds oktober kunnen bewoners een elektrische deelauto (Nissan Leaf) op zonnestroom huren. Deze wordt direct opgeladen met zonnepanelen op basisschool de Parkschool en het Christelijk Gymnasium. De dienst heet E-car4all. Voor het gebruik betalen gebruikers een uurtarief, €5,- per uur, of €25,- voor een dagdeel (8 uur).

Supersnel internet op zonne-energie

De deelauto is eigendom van LomboXnet, een bewonersinitiatief met als doel supersnel internet goedkoop toegankelijk te maken voor de bewoners van Lombok. Ook op dat terrein biedt de organisatie een duurzaam en onderscheidend aanbod. Als bewoner in Lombok kun je vanaf € 20,- per maand internetten met een snelheid van 25 mb/s download èn upload. Volgens LomboXnet levert geen enkele internetprovider deze uploadsnelheden voor zo’n laag tarief. Bovendien wordt de stroom die gebruikt wordt opgewekt met zonnepanelen. Je bent dus gegarandeerd duurzaam aan het internetten.
Ken jij ook initiatieven die de kracht van burgers benutten voor het bereiken van een duurzame samenleving? Als kandidaat raadslid voor D66 in Utrecht ben ik hierin erg geïnteresseerd. Ik zie namelijk op veel plaatsen in Nederland hoe de kracht van burgers een groene economie dichterbij brengt. Als ik een plaats in de raad krijg, wil ik me graag hard maken voor dergelijke initiatieven.
Met de kracht van de zon, en met de kracht van elkaar, kunnen we veel bereiken.
Matthijssienot_KleinFrissewind, Matthijs Sienot, uit Utrecht is kandidaat raadslid voor D66 met een groen hart. Volg @frissewind ook op Twitter.
hetkanWel moedigt een open discussie aan over een duurzame samenleving. Ben jij politiek actief of zie je duidelijk voor je hoe we de wereld groener, eerlijker en leuker kunnen maken? Neem contact op met onze redactie over plaatsing van je opiniestuk.

Over de schrijver