Bewuste moslima kiest eco-hoofddoek

Dscn2618
Foto: Queendom

(Gastbijdrage door DeBioMadame. Zelf ook bloggen?) Duurzaamheid mag dan een echte trend zijn, ervoor uitkomen dat je resoluut voor bio, eco en fair trade kiest, roept in veel kringen nog steeds hoongelach op. Als je dan ook nog een hoofddoek draagt, zijn de poppen helemaal aan het dansen in ons koude kikkerlandje. Als duurzame moslima  heb je in dit deel van de wereld een hoop uit te leggen. Je moet stevig in je schoenen staan. En het wiel zelf uitvinden.

Gat in de markt

Tot voor kort waren eco-hijabi’s, duurzame moslimvrouwen, aangewezen op de eco-stoffenmarkt. Zelf maken en vermaken, dat was de boodschap. Nu is daar niets mis mee, integendeel. Maar ook een bewuste moslima wil wel eens een kant-en-klaar exemplaar kopen.

German Hole
Foto: Queendom

Deze ingeving had ook Abeer Al-Azzawi, drijvende kracht achter het Canadese Queendom Design. Zij zag het gat in de markt en sprong er vol enthousiasme in. Het resultaat mag er zijn: een complete collectie hoofddoeken voor de sportieve moslima, vervaardigd uit duurzaam bamboe (61%), biologisch katoen (26%) en spandex.

Terwijl Duitse moslima’s al in stijl hun nationale elftal kunnen aanmoedigen, maakt een duurzame Oranje-hoofddoek nog geen deel uit van de Queendom-collectie. We kijken dan ook reikhalzend uit wie in dit gat in de markt zal springen.

 

DeBioMadame zoekt op naaldhakken en met perfect gelakte nagels naar het beste wat biologisch, ecologisch, duurzaam en fair trade is.

Lees ook

Over de schrijver

79 gedachten over “Bewuste moslima kiest eco-hoofddoek”

  1. De hoofddoek is een belediging voor elke vrije vrouw.Een hoofddoek heeft niets met vrijheid van godsdienst te maken, wel met vrouwendiscriminatie en onverdraagzaamheid.De hele geschiedenis van de islam is de kledij van de vrouwen de uitdrukking geweest van hun ondergeschikte positie.Laten we alsjeblieft inzien dat mensen die het dragen van de hoofddoek prediken als recht, de ongelijkheid tussen man en vrouw prediken…Het dragen van de hoofddoek is in het westen gewoon een statement een afwijzing van onze moderne samenleving dat is toch duidelijk genoeg, mensen die onze samenleving niet aanvaarden horen hier niet thuis…Er staat nergens in de Koran dat de vrouw een hoofddoek moet dragen.Als ze het hier niet leuk vinden, dan zijn er genoeg landen waar ze wel hun gang mogen gaan…

Reacties zijn gesloten.