Bewuste moslima kiest eco-hoofddoek

Dscn2618
Foto: Queendom

(Gastbijdrage door DeBioMadame. Zelf ook bloggen?) Duurzaamheid mag dan een echte trend zijn, ervoor uitkomen dat je resoluut voor bio, eco en fair trade kiest, roept in veel kringen nog steeds hoongelach op. Als je dan ook nog een hoofddoek draagt, zijn de poppen helemaal aan het dansen in ons koude kikkerlandje. Als duurzame moslima  heb je in dit deel van de wereld een hoop uit te leggen. Je moet stevig in je schoenen staan. En het wiel zelf uitvinden.

Gat in de markt

Tot voor kort waren eco-hijabi’s, duurzame moslimvrouwen, aangewezen op de eco-stoffenmarkt. Zelf maken en vermaken, dat was de boodschap. Nu is daar niets mis mee, integendeel. Maar ook een bewuste moslima wil wel eens een kant-en-klaar exemplaar kopen.

German Hole
Foto: Queendom

Deze ingeving had ook Abeer Al-Azzawi, drijvende kracht achter het Canadese Queendom Design. Zij zag het gat in de markt en sprong er vol enthousiasme in. Het resultaat mag er zijn: een complete collectie hoofddoeken voor de sportieve moslima, vervaardigd uit duurzaam bamboe (61%), biologisch katoen (26%) en spandex.

Terwijl Duitse moslima’s al in stijl hun nationale elftal kunnen aanmoedigen, maakt een duurzame Oranje-hoofddoek nog geen deel uit van de Queendom-collectie. We kijken dan ook reikhalzend uit wie in dit gat in de markt zal springen.

 

DeBioMadame zoekt op naaldhakken en met perfect gelakte nagels naar het beste wat biologisch, ecologisch, duurzaam en fair trade is.

Lees ook

Over de schrijver

79 reacties op “Bewuste moslima kiest eco-hoofddoek”

 1. Een bewuste moslimda , die de koran goed leest, verlaat onmiddelijk de islam. Zeker als ze ook nog de uitlatingen en de geschiedenis leest van haar grote voorbeeld Mohammed. Dat noemen de moslims de ahadith en de sirat ; dat zijn boeken die door "vrome" moslims zelf geschreven zijn.
  Daar staan de fascistische uitspraken van de "profeet" in vermeld alsmede zijn moord- en roofpartijen, verkrachtingen,etcetera in alle "glorie" duidelijk te lezen.
  Ik, als ex-moslim, weet waar ik over praat.!

 2. Een bewuste moslima (en ook eenvrouwelijke christen of wat voor een geloof dan ook!) denkt serieus na over haar onderdrukking en discriminerende behandeling door haar religie, alleen omdat ze een vrouw is .En besluit vervolgens om al die leugens achter zich te laten! Eindelijk VRIJHEID.
  Ze bepaalt verder zelf hoe ze leeft, ongeremd door de wetten die door angstige macho's zijn bedacht.

 3. Ook een heel "mooie" voor de (zelf?)bewuste moslima's is de volgende "vrouwvriendelijke" soera.
  Soera 2-222 : " En zij vragen u omtrent de menstruatie. Zeg (hun): "Het is iets SCHADELIJKS, blijft dus gedurende de menstruatie van de vrouwen weg en gaat niet tot haar in, voordat zij hersteld zijn. Maar wanneer zij zich hebben gereinigd, gaat tot haar in, zoals Allah het u heeft bevolen. Allah bemint hen, die zich tot Hem wenden en zich rein houden."

 4. Bewuste moslima's let op!
  Koran 2 De Koe 223 : "Jullie vrouwen zijn een akker voor jullie. Komt dan tot jullie akker hoe jullie willen."
  Voor alle duidelijk Allah spreekt hier bij monde van Muhammed (via een "engel") spreekt tot de moslimmannen.
  Heel vrouwvriendelijk

 5. Beste Samantha Bot.
  Met de moslims valt inderdaad niet logisch te praten. Dat is altijd zo met lieden die geïndoctrineerd zijn.
  Dat zou op zichzelf genomen niet zo erg zijn, ware het niet dat de Islam een agressieve ideologie/religie is die onze democratie bedreigd.Dat gebeurt op een geraffineerde manier. Enerzijds gebruikt men geweld en terreur om de mensen bang te maken, anderzijds gebruikt men leugens door de Islam weer te geven als een vreedzaam geloof. Veel ONWETENDE moslims denken dat ook. Maar de ware moslims, die de Koran kennen weten wel beter. Iedereen kan het trouwens weten, eenvoudig door de Koran goed te lezen. Het staat er allemaal: de agressie, het geweld , de leugens,etc. Gewoon een kwestie van willen lezen en niet de kop in het zand steken.

 6. @ Danielle Duurzaam.
  Jij doet stiekem Danielle. Jij weet heel goed dat de moslima's de hoofddoek op een zodanige provocerende manier dragen dat het duidelijk is dat ze moslima zijn.Dat hoef jij helemaal niet te doen !

  1. Beste Eerlijke journalist,
   Ik weet niet hoe moslima's hun hoofddoek dragen, provocerend of niet. Ik heb het namelijk nog nooit gevraagd aan een moslima en kan geen antwoorden invullen voor een ander. Ik heb trouwens jaren geleden met een moslima samengewerkt, ze was de enige die perse een hoofddoek wilde dragen, de rest paste zich aan en hadden commentaar op haar. Ik vond het een hele aardige vrouw, misschien wel de meest aardige van allemaal.
   Hartelijke groet,
   Danielle

   1. Duidelijk is inmiddels dat je niet veel weet, volgens jezelf dan. En al helemaal niet over de Islam. Zou toch eigenlijk moeten, gezien het grote gevaar dat de Islam vormt. Ook voor jou Danielle.
    Ik hoop dat je een mooi groen leven tegemoet gaat en geen dhimmi-bestaan! Wat dat is dhimmi? Dat moet je maar googlen.
    Het beste!

    1. Weet je Oscar, ik WEET wat ik wel en niet wil. Van jou krijg ik alleen maar verwijten, vooroordelen en nare scenario's over de toekomst toegespeeld. Sinds ik dat soort dingen ben gaan vervangen door dingen die ik fijn vind WEET ik meer over MEZELF dan ooit. Want dat is het enige belangrijke in mijn leven: mijn welzijn. Nu denk je vast dat ik een grote auto heb enzo. Mispoes. Geen interesse om de betekenis op te zoeken, dank voor de uitnodiging. Tot ziens beste mensen, ik ga terug naar mijn wereld zonder angst, haat en vooroordelen.

     1. @ Danielle Duurzaam.
      Jij schrijft in je bovenstaande comment , ik citeer: " Want dat is het enige belangrijke in mijn leven: MIJN WEZIJN."
      Men noemt dit EGOÏSME ,en EGOCENTRISME. Een normaal mens vindt dat niet echt een mooie eigenschap.Maar vooruit. Zelfs hiervan uitgaand is het dom om je niet op de hoogte stellen van gevaren die jouw welzijn ernstig bedreigen.En de Islam is overduidelijk zo'n gevaar.
      Of je het niet wilt zien moet je uiteraard zelf weten. Het is van min kant slechts een goedbedoelde waarschuwing.En die is nodig , speciaal voor mensen zoals jij , die de realiteit niet onder de ogen willen of durven zien.Dit is van jouw kant dus struisvogeltactiek .
      Veel plezier verder met JOUW EIGEN WELZIJN 😉 (zolang als het nog duurt).Oh, en die angst
      komt vanzelf wel , want jouw wereld is dezelfde als de wereld van alle andere mensen, er is geen EIGEN wereldje voor jou alleen.

Reacties zijn uitgeschakeld.