Bewuste moslima kiest eco-hoofddoek

Dscn2618
Foto: Queendom

(Gastbijdrage door DeBioMadame. Zelf ook bloggen?) Duurzaamheid mag dan een echte trend zijn, ervoor uitkomen dat je resoluut voor bio, eco en fair trade kiest, roept in veel kringen nog steeds hoongelach op. Als je dan ook nog een hoofddoek draagt, zijn de poppen helemaal aan het dansen in ons koude kikkerlandje. Als duurzame moslima  heb je in dit deel van de wereld een hoop uit te leggen. Je moet stevig in je schoenen staan. En het wiel zelf uitvinden.

Gat in de markt

Tot voor kort waren eco-hijabi’s, duurzame moslimvrouwen, aangewezen op de eco-stoffenmarkt. Zelf maken en vermaken, dat was de boodschap. Nu is daar niets mis mee, integendeel. Maar ook een bewuste moslima wil wel eens een kant-en-klaar exemplaar kopen.

German Hole
Foto: Queendom

Deze ingeving had ook Abeer Al-Azzawi, drijvende kracht achter het Canadese Queendom Design. Zij zag het gat in de markt en sprong er vol enthousiasme in. Het resultaat mag er zijn: een complete collectie hoofddoeken voor de sportieve moslima, vervaardigd uit duurzaam bamboe (61%), biologisch katoen (26%) en spandex.

Terwijl Duitse moslima’s al in stijl hun nationale elftal kunnen aanmoedigen, maakt een duurzame Oranje-hoofddoek nog geen deel uit van de Queendom-collectie. We kijken dan ook reikhalzend uit wie in dit gat in de markt zal springen.

 

DeBioMadame zoekt op naaldhakken en met perfect gelakte nagels naar het beste wat biologisch, ecologisch, duurzaam en fair trade is.

Lees ook

Over de schrijver

79 reacties op “Bewuste moslima kiest eco-hoofddoek”

 1. De boerka, hijab, niqaab of hoe je het ding ook noemt is een onding:
  1) Het is een teken van vernedering en onderdrukking van vrouwen .En dus ook een belediging van vrouwen.
  Hoewel sommige moslima's op een stiekeme manier willen laten geloven dat ze het vrijwillig doen.
  2) Het is een belediging aan het adres van mannen.Alsof het allemaal wellustelingen zijn!
  3) Het is een teken van minachting van de "westerse"cultuur , waarin men verblijft. Dat is de voornaamst reden waarom veel nederlanders etc. zo'n afkeer van het ding hebben.
  4)Het is een bewijs dat de drager zich wil aanpassen aan de heersende cultuur , vaak bedoeld als uitdaging. Zo voelen veel niet-moslims het.Het is dus minachting van de nederlandse cultuur, waar men zegt bij te willen
  horen.
  5) het boezemt de niet-moslims angst in, wat ook de bedoeling is , zie comment hierboven.Het veroorzaakt een onaangename, sombere sfeer . En het is ongezond (te weinig ultra-violette straling).
  6) Het verhindert de moslima's vaak een werkkring te vinden.
  Vraag aan de moslima's : Als het niet per se verplicht is volgens de koran , waarom dragen jullie het ding dan toch.? Je weet dat veel mensen zich eraan ergeren of is dat juist de bedoeling? Opvallend doen?

 2. Het is inderdaad de opdracht van Mohammed om de kafir (ongelovigen) angst in te boezemen en te terroriseren. Mohammed zei van zichzelf dat hij had overwonnen door te terroriseren en de moslims moeten hem in alles navolgen, want hij is het beste voorbeeld. Hier kan je alles over Mohammed de terrorist lezen http://prophetofdoom.net/Prophet_of_Doom_Islams_T
  Daar staat alles over terrorisme wat Mohammed zelf gezegd en gedaan heeft.

 3. @ Egbert Seuren. Geheel mee eens!
  Ik vindt die doeken en lichaamsbedekkingen van de moslima's ook afzichtelijk en vaak angstwekkend.Maar dat is misschien ook de bedoeling . Net een stel boeven !

  1. De moslimvrouwen én de moslimmannen -met hun rare baarden en hun soepjurken- zien er griezelig uit. Dat is ook de bedoeling. Maar vooral de vrouwen lijke precies op misdadigers, vooral die met de burqa.
   Er worden ook vaak aanslagen gepleegd door verklede terroristen. Je kunt namelijk heel gemakkelijk wapens en bommen onder die kleding verbergen. Echt iets voor die stiekemerds.

 4. De islamitische hoofdbedekking ( sluier, hijaab, chador, boerka e.d.) verhoudt zich tot de "ongelovige"(kafir, niet-moslim) als de witte klu-klux-klan kleding tot de zwart mens.
  Het drukt uit dat de drager de islam aanhangt, en derhalve de kafir (alle ongelovigen!) moet haten net als hun grote voorbeeld Mohammed. Dit staat in den treure beschreven in de Koran en de sunna.

 5. Nog "grappiger" zijn die moslimvrouwen in hun burkini. Als je dat ziet sla je dubbel van het lachen.Wat een schijnheilig stelletje die moslims. En DÁÁR moeten we dan respect vooe hebben. Nee, hoor. Mensen die raar doen , daar hebben we hoogstens medelijden mee, òf we lachen er om.!
  Luister maar eens goed ( in het bijzonder de BioMadame) naar die laatste ISLAMITISCHE mijnheer in deze clip http://www.youtube.com/watch?v=zi0duDl0pmg

 6. DeBioMadame (schrijfster van dit blog) moet zeker stevig in haar schoenen staan om deze rariteit uit te leggen. Hoe diep is ze gezonken met haar aanstellerij en aandachttrekkerij. Rare meid !

 7. Een bewuste moslima bestaat niet, net zo min als een bewuste moslim. Deze schepsels leven allemaal in bewusteloze toestand tengevolge van de voortdurende indoctrinatie en brainwashing die zij hun levenlang ondergaan. Zelf nadenken en vragen stellen is er niet bij . Het is zelfs verboden door hun stenen afgod allah in de koran om vragen te stellen volgens koran 5-101. Gek genoeg mogen ze weer wel aan de mensen van het boek (joden en christenen) vragen stellen als ze de kora niet begrijpen volgens koran 10-94 ( Maar als jij in twijfel verkeert over wat Wij naar jou hebben neergezonden vraag dan aan hen die het boek al van voor jouw tijd lezen.) Als de moslims dat nu maar eens deden !

Reacties zijn uitgeschakeld.