Veganistisch warenhuis Big V Store lanceert webshop

Van diervriendelijke kleding tot veganistische cosmetica en accessoires: dit jaar nog opent het eerste volledig veganistische warenhuis ter wereld haar deuren in Den Haag, als het aan initiatiefnemer Martha Visser ligt.

Martha zelf is van kinds af aan al een grote dierenvriend. Als brugpieper ging ze op zoek naar duurzame gerecyclede schriften en knutselde ze met gerecyclede materialen. Uiteindelijk heeft Martha een modehandel-opleiding gevolgd en is ze zich gaan verdiepen in het effect van voeding op gezondheid. Inmiddels is ze al jaren veganistisch.

Met de Big V Store wil Martha een warenhuis creëren waar iedereen zich thuis voelt. Of je nu een veganist bent in hart en nieren of nieuwe schoenen nodig hebt die toevallig ook dier- en milieuvriendelijk zijn. Net als bij een traditioneel warenhuis, zal in de Big V Store ook een koffiebar, delicatessenafdeling en restaurant aanwezig zijn. Ook hier staan duurzaamheid en veganisme centraal. Op die manier hoopt Martha dat het voor iedereen makkelijker wordt om eerlijke keuzes te maken.

Beeld: Big V Store

Webshop

Naast een warenhuis openen heeft Martha nog veel meer mooie plannen. Afgelopen week lanceerde Big V Shop een webshop met een handjevol mooie producten. Horloges, dames- en herenkleding, tassen, herbruikbare lunchverpakkingen en on the go-bekers en kinderboeken, allemaal vegan natuurlijk. In totaal verkoopt Big V Store momenteel 54 veganistische en duurzame producten via de webshop, maar het is de bedoeling dat daar snel meer spullen bij komen.

Crowdfundingcampagne

Voordat het veganistische warenhuis haar deuren daadwerkelijk kan openen, moet er nog veel gebeuren. Martha heeft een crowdfundingcampagne lopen via Crowd About Now. Ze heeft een bedrag van minimaal 300.000 euro (maximaal 600.000) nodig om haar droom te verwezenlijken. Met dat bedrag wil Martha het warenhuis realiseren, onderzoek doen naar de uitvoering van een duurzaam inkoopprotocol, het interieur een frisse look geven met duurzame en gerecyclede materialen en veel planten, een plantaardige en plasticvrije supermarkt-afdeling huisvesten én een koffiecorner realiseren.

Wil je meer weten over Big V Store? Bezoek dan de website.

Over de schrijver