Bij deze 4 grote bedrijven mag je hond mee naar kantoor

3368200674 Bcaa9Fea48
Foto: Wyscan, Flickr

Honden meenemen naar het werk kan gunstig uitpakken voor het bedrijfsresultaat. Het verhoogt de moraal en productiviteit, leidt tot gelukkiger werknemers, lagere afwezigheid en zelfs betere relaties tussen collega’s. Onlangs toonde een onderoek van de Central Michigan University bijvoorbeeld aan dat honden op de werkplek kan leiden tot meer vertrouwen tussen collega’s en een betere samenwerking tussen teamleden. Van deze 4 grote bazen mag er op het werk geblaft worden.

Google
In de gedragsregels van Google staat zelfs een passage over katten: ‘Google’s affectie voor onze hondenvrienden vormt een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. We vinden katten leuk, maar we zijn een hondenbedrijf, dus in het algemeen valt te stellen dat katten die onze kantoren bezoeken behoorlijk gestressed kunnen raken.’

Ben & Jerry
Niet allen ijsliefhebbers hebben een wereldbaan bij Ben & Jerry, ook hondenliefhebbers zitten goed bij de ijscoboer. Honden mogen namelijk dagelijks mee naar het werk, ze worden gezien als ‘collega’s’.

P&G Pets
Dit bedrijf heeft zelfs een directeur hondencommunicatie, Euka, een kruising tussen een Labrador en een Bernese Mountain Dog. Hij gaat volgend jaar met pensioen na 8 jaar trouwe dienst, maar zijn opvolger staat al klaar.

Amazon
Internet-retailer Amazon maakt ook geen probleem van honden op kantoor zolang ze ze maar aan de lijn zitten bij hun baasje.

Bron: Yahoo Green

Lees ook:

Speel de Foute Voorspellingen Quiz

Hond helpt verkracht meisje te getuigen

Over de schrijver

6 gedachten over “Bij deze 4 grote bedrijven mag je hond mee naar kantoor”

 1. Ik mocht mijn hond mee naar het kantoor nemen. Was er zo gelukkig en mijn hond het meest. Heb deze baan met heel veel liefde gehouden, tot mijn hond er niet meer was. Denk nu nog 20 jaar later met veel liefde aan mijn geweldige baas en het bedrijf met de fijne mensen met hun honden. (Ik was niet de enige).

 2. Ik heb heb een hulphond en die gaat zowiezo overal mee naar toe,sollicitatie,vergadering, restaurant of op controle in het ziekenhuis.
  We komen zelf niet op plekken die speciaal voor mensen met een allergie zijn gecreeerd,maar voor de rest mogen ze ons niet eens wijgeren,
  Ze is een pracht van een zwarte labrador die mij helpt bij het zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij,gezellig,handig en makkelijk
  Straks mag ze ook mee, naar ons werk .i.o.centrum voor therapie voor mensen met kanker

 3. Het zou voor mij ook helemaal het einde zijn!
  Nu werk ik part-time en dan voel ik me al schuldig tegenover mijn hond.
  Als ik een baan vond waar ik hem mee mocht nemen? Dan zou ik me beter voelen, full time werken en genieten van mijn baan EN hond!
  Allemaal voordelen toch!?
  Hou je niet van honden? Dan moet je niet solliciteren……..en meestal hebt men ook een 'honden-vrije-zone'……voor de werknemers die er niet zo van gedient zijn……..

 4. Niet iedereen is daarvan gecharmeerd ..
  Sommige mensen zijn Allergisch, of houden gewoon niet van honden.
  En dan die haren overal ..
  Nee, niet echt mijn idee voor een goede werk-plek.

Reacties zijn gesloten.