De meest bijzondere logeeradressen in Nederland

Van de mensen, die dit jaar op vakantie gaan, wil een kwart dat in eigen land doen. Ter inspiratie maakte Natuur & Milieu een gratis mini-vakantiegids met daarin 13 Nederlandse bestemmingen, die absoluut niet onderdoen voor plekken als Venetië, de Sahara of de Pacific Crest Trail. En als kers op de taart zetten wij een paar bijzondere logeeradressen in Nederland voor je op een rij.  

Culture Campsite

Bij een city trip denk je misschien eerder aan een hotel dan aan kamperen. Toch is de Culture Campsite in Rotterdam alleen al de moeite waard om een weekendje naar de havenstad te plannen. Hier kan je in negen verschillende objecten logeren, die allemaal duurzaam zijn en in de meeste gevallen bestaan uit restmaterialen. De camping organiseert bovendien ook nog eens activiteiten als een meerdaagse cursus tiny house ontwerpen, om maar iets te noemen. Dus check it out.

Logeeradressen Nederland

Camping Buitenland

We blijven even bij kamperen, maar dit keer in het prachtige Drenthe. Hier kan je in het binnenland je hart ophalen aan het buitenland, als je dat stiekem toch een beetje mist. Deze duurzame camping is het een initiatief van 5 vrienden, waaronder Floortje Dessing. Je kan er in een huisje, een tent, een schuur, een kas of een bus logeren. Én er is ruimte om je eigen tent dan wel camper neer te zetten.

Camping Buitenland

Een boomtent

Een boomhut is natuurlijk al te gek, maar een boomtent is helemaal uniek. In Garderen in Gelderland kan je in deze druppelvormige tent slapen. Voor het gemak hebben ze een trappetje naar de ingang gebouwd. Het is gewoon kamperen, maar dan in de lucht.

Boomtent

Een wikkelhouse

We kennen het wikkelhouse natuurlijk vooral als woonhuis. Mocht je overwegen om in een tiny house te wonen, maar weet je nog  niet niet zeker of het bij je past, dan is dit een een prima gelegenheid om het uit te proberen. Via Stay Okay kan je op verschillende plekken vakantie vieren in een wikkelhouse, zoals in Apeldoorn,  Dordrecht en Gorssel in de Achterhoek.

Wikkelhouse

Een museum

In Den Burg op Texel vind je museum galerie RAT (Recomposed Art Texel). Hier is het werk van Maria Roelofsen te zien, dat ze maakt van ‘schitterend rotzooi’ van het strand. En voor wie in is voor een night at the museum: je kan er dus ook overnachten. Daarmee krijg je meteen 10% korting op haar werk. In de museumkamer staat een tweepersoonsbed, er is een douche en allerlei andere faciliteiten (zoals föhn, waterkoker e.d.).

Texel

Slapen in een Yurt

We blijven even op Texel. Er zijn namelijk verschillende plekken in Nederland waar je in een traditionele Yurt kan slapen, waaronder de duinen van Texel. Maar ook aan het water in het Groningse Westerwolde. De tenten zijn gemaakt van een houten constructie, hebben vaak een houtkachel en zijn ingericht met meubels. Het is dus eigenlijk meer een huisje dan een tent en je kan jezelf heel even in Mongolië wanen.

Logeeradressen Nederland

Uitrusten in een aardehuis

In Olst staat een hele ecowijk met aardehuizen, geïnspireerd op de earthships van Michael Reynolds. De muren zijn gemaakt van autobanden, die gevuld zijn met aarde. Voor de rest zijn de huizen gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen. Karin verhuurt een studio in haar aardehuis waar je heerlijk op adem kan komen, uitzicht hebt over de weilanden, gebruik kan maken van de hout gestookte hottub of een plons kan nemen in de vijver in de tuin.

Aardehuis Studio

Logeren in een vliegtuig

Mocht je reizen met het vliegtuig toch een beetje missen, dan is logeren in een vliegtuig wellicht een goede optie. Ook dat kan op verschillende plekken in Nederland, zoals in Wieringerwerf, Mill, Vlaardingen en Amsterdam. Check alle locaties hier.

Logeeradressen Nederland

In de Hortus Botanicus

Ja, dat lees je goed. In de Hortus Botanicus in Haren (Groningen) kan je sinds een paar jaar in de tuin logeren. De toiletten zijn dag- en nacht open, maar douchen kan alleen tijdens openingsuren van de tuin. Dit is trouwens één van de oudste botanische tuinen van Nederland. En jij kan daar ’s avonds dus heerlijk in je eentje doorheen kuieren.

Hortus Botanicus

Wat zijn jouw favoriete logeeradressen in Nederland. We krijgen graag tips, dus laat hieronder een reactie achter.

Bovenste foto: Culture Campsite Rotterdam

Over de schrijver

4 gedachten over “De meest bijzondere logeeradressen in Nederland”

  1. Hele leuke houten huisjes staan in ook Cromvoirt in Brabant. ‘De Cromvoirtse B & B’ bij de vriendelijke familie Kras! Met uitzicht op weilanden, fruitbomen en koeien en het leuke is dat je je paard kunt meenemen om lekker te gaan rijden daar in de prachtige omgeving! Heerlijke bedden en ook zeker noemenswaardig is het super ontbijt met verse sapjes en veel fruit!

Reacties zijn gesloten.