Biologisch maandverband Yoni stap dichterbij marktintroductie dankzij ASN Bank Wereldprijs

De Vier Winnaars Van De Asn Bank Wereldprijs 2014, Waaronder Yoni. Foto: Voor De Wereld Van Morgen
De Vier Winnaars Van De Asn Bank Wereldprijs 2014, Waaronder Yoni. Foto: Voor De Wereld Van Morgen
Je zou zeggen dat biologische tampons niks met cement te maken hebben. Toch was er gisteren een verband, tijdens de ASN Bank Wereldprijs finale donderdagavond 13 november. Yoni was gisteren een van de prijswinnaars. Het bedrijf wil maandverband en tampons van biologisch katoen zonder gifstoffen op de mark brengen. Het winnen van een Wereldprijs brengt de introductie van Yoni weer een stapje dichterbij. Koos Schenk won ook €10.000 euro met zijn idee om CO2 arm cement te maken met puin. De twee andere winnaars waren Foodsharing, een project dat voedselverspilling wil voorkomen door delen te bevorderen, en IKCirculeer, een initiatief dat leren over duurzaamheid in het beroepsonderwijs wil bevorderen.

Volgens de juryvoorzitter Jeroen Jansen lieten de finalisten van de Wereldprijs zien dat elk maatschappelijk probleem op te lossen is en dat nieuwe vormen zich aandienen.

“Met veel energie. Met doorzettingsvermogen. Met slimme oplossingen. Ze zijn de initiatiefnemers die soms door tegen de stroom in te zwemmen proberen de samenleving te veranderen.”

De vier winnaars wisten in een lange strijd 156 andere projecten voor te blijven. De ASN Bank Wereldprijs verzamelt elk jaar het neusje van de zalm aan duurzame projecten. De bank wil op die manier innovatieve en sociale ondernemers helpen hun doelen te bereiken.

Over de schrijver

1 gedachte over “Biologisch maandverband Yoni stap dichterbij marktintroductie dankzij ASN Bank Wereldprijs”

  1. Pingback: Yoni: "Elke vrouw moet kunnen kiezen voor maandverband zonder chemicaliën" - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.