Zoek en vind een biologische snackbar in de buurt

Eens in de zoveel tijd moet je kunnen genieten van een lekkere vette hap. Of je nou een patatje met neemt, een broodje kroket of een kapsalon, je kunt hoe dan ook terecht bij de snackbar om de hoek. Maar het is natuurlijk véél leuker als je een hap kunt nemen uit een biologische snack. hetkanWel is daarom op zoek gegaan naar de biologische snackbar bij jou in de buurt. Doe er je voordeel mee!

Dapp Frietwinkel

Het begon met de verkoop van verse frieten vanuit een Frietfiets, maar inmiddels heeft Dapp vijf vestigingen. In Utrecht, Den Haag, Leiden, Breda en Zwolle kun je terecht voor duurzame frieten en geitenkaaskroketjes.

RPEL

Deze zaak in Eindhoven wil naar eigen zeggen aan de takken van ‘de ingeslapen cafetaria’ schudden en friet bakken zoals het bedoeld is: biologisch en zonder E-nummers. De kroketten worden handgemaakt en op de frietjes hebben geen zout nodig, aldus biologische snackbar RPEL.

Frites Atelier

Het brein achter deze frietzaak is sterrenchef Sergio Herman. De aardappelen zijn afkomstig uit de Zeeuwse klei. De eerste zaak opende in Amsterdam, maar inmiddels zijn ook Arnhem, Utrecht, Den Haag en Antwerpen voorzien van een Frites Atelier. Een bezoekje aan een Atelier is een hele beleving, want ontwerper Piet Boon heeft van alle zaken een mooi kunstwerk gemaakt.

TDWBJoint

Misschien ken je de hamburger van zeewier al, maar het team van The Dutch Weed Burger heeft onlangs een hamburgertent geopend. Zelf noemen ze het een ‘vegan-seaweed-fastfood-bar’, dus daar moet je een keer heen. Je kunt er terecht voor Wish n Chips, de Seawharma en natuurlijk frietjes. De zaak is gevestigd in Amsterdam.

Natuurlijk smullen

Al in 2008 opende deze zaak haar deuren. Het is naar eigen zeggen de eerste biologische snackbar in Amsterdam. Helen Geul kwam op het idee door een gebrek aan biologische en vegetarische alternatieven bij de concurrent. Ze wilde een snackbar die beter is voor dier en milieu én gezonder is. Et voilà!

Pure on Tour

Deze biologische snackbar is inmiddels niet meer ‘on tour’, maar is neergestreken in de Zaanstreek. Je kunt er terecht voor biologische snacks, verse friet, sauzen, kroketten en ijs. Pure on Tour werkt met lokaal voedsel en wil een duurzaam en aansprekend alternatief bieden voor de lekkere tussendoortjes of een gezonde snack.

Verder lezen?

Het team van The Dutch Weed Burger gelooft dat plantaardige voeding een smakelijk middel is om de wereld duurzamer en mooier te maken. We spraken mede-initiatiefnemer Mark Kulsdom over deze bijzondere plek en vertellen je ook hoe je zelf aan de slag kunt met groenten uit de zee.
Slider11

Over de schrijver

7 gedachten over “Zoek en vind een biologische snackbar in de buurt”

  1. Pingback: Daar is-ie dan eindelijk: de gezonde trekmuur

  2. Ik woon in Oost-Groningen, omgeving Veendam. Zit hier in de buurt ook een bio-snackbar? Randstad is een beetje te ver; dan zijn de frietjes al afgekoeld als ik thuis ben……

Reacties zijn gesloten.