Londen opent ‘s werelds grootste brug op zonne-energie

Blackfriars Brug Met Zonnepanelen. Foto: Network Rail
Blackfriars Brug Met Zonnepanelen. Foto: Network Rail
Overdekking van 4400 zonnepanelen over Thames brug is in werking.

Wie zegt dat je alleen maar daken van huizen kunt gebruiken om zonne-energie op te wekken? In Londen werden vorige week de zonnepanelen over de Londense Blackfriars spoorbrug officieel in gebruik genomen. De 4400 panelen leveren genoeg stroom om te voorzien in 50% van de elektriciteitsbehoefte van het nabijgelegen station Blackfriars. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van 275 huishoudens.

Volgens David Statham, directeur van First Capital Connect, het bedrijf dat de Station Blackfriars beheert, zijn elektrische treinen al de meest groene vorm van publiek transport “maar dit dak geeft ons reizigers een nog duurzamere reis.” Bovendien zal volgens Statham het opvallende dak “ons station maken tot een beeldbepalend monument dat te vanaf grote afstand te zien is langs de Thames rivier.”

Het bedrijf dat de zonnepanelen installeerde, Solarcentury, bekende dat het bedrijf veel logistieke problemen moest overwinnen. Zo per keer maar een klein deel van de panelen gelegd worden om het treinverkeer niet in de weg te zitten.

Volgens een woordvoerder van Solarcentury is het een pluspunt dat de brug midden in het centrum zo zichtbaar is: “Dat is echt een bonus. Londen probeert een duurzame stad te zijn en als statement is dit geweldig.”

Bron: Bussinesgreen

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Lees hoe jij ook geld kunt verdienen met zonnepanelen in ons Dossier Zonne-energie
Straatlamp met algen absorbeert evenveel CO2 als 150 bomen

Over de schrijver

1 reactie op “Londen opent ‘s werelds grootste brug op zonne-energie”

Reacties zijn uitgeschakeld.