Blauw is het nieuwe groen, nu ook in Nederland

Het boek “Blauwe economie” is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar, 2 jaar na de engelstalige uitgave. De schrijver, Gunter Pauli, staat bekend om prikkelende ideeën over duurzaamheid.
Volgens een persbericht van de uitgever beschrijft Pauli in zijn boek “100 innovaties die geïnspireerd zijn op de natuurlijke kringloop van ecosystemen. Deze innovaties tonen een nieuw ondernemerschap dat zowel economisch slim en haalbaar is.”
Pauli is een veelgevraagd spreker. In een eerdere lezing (waar hetkanWel ook bij was) gaf Pauli een simpel voorbeeld van wat hij bedoelt met “Blauwe economie: “Wie drinkt hier koffie? 99,98% van de koffieboon gaat verloren tijdens zijn reis van bes tot kop. Toch laat niemand koffie staan. In de blauwe economie zeggen we ook niet dat mensen minder koffie moeten drinken. We kijken juist wat we kunnen met die 99% afval. Het koffiedik kan bijvoorbeeld heel goed gerecycleerd worden tot een vruchtbare bodem om biologische oesterzwammen op te kweken. La Place doet dit inmiddels, de koffieprut van hun cappuccino’s wordt hergebruikt voor het telen van oesterzwammen die vervolgens weer worden gebruikt in talrijke La Place gerechten. Dát is de blauwe economie in praktijk.”
Het boek is verkrijgbaar vanaf 19 juni bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.
Bron: Nieuw Amsterdam
Lees ook
Eco-ondernemer schopt tegen heilige groene huisjes
Het antwoord op de crisis is blauw
Elektrisch rijden zonder de nadelen: elektrisch leasen

Over de schrijver