Bleker krijgt forse kritiek uit buitenland vanwege natuurwet

Foto: wikimedia commons

Vanmiddag wordt de natuurwet van Bleker besproken in de Tweede Kamer. De staatssecretaris krijgt zelfs uit het buitenland forse kritiek op zijn plannen.

Bleker wil flink bezuinigen op het natuurbeleid van de overheid. Zo wordt Staatsbosbeheer met 70% gekort, worden de plannen voor de Ecologische Hoofdstructuur in de ijskast gezet en raken verschillende planten en dieren hun wettelijke bescherming kwijt. Maar de nieuwe natuurwet komt niet zonder slag of stoot door de kamer.

De PvdA uitte dinsdag al grote ontevredenheid over Bleker. De partij wil graag dat natuur niet langer onder de staatssecretaris valt, maar naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat. Kamerlid Ludz Jacobi zei dinsdag: ” De natuurwet die staatssecretaris Bleker in voorbereiding heeft lijkt meer op een wet ‘Weg met de natuur’.”

De Partij voor de Dieren protesteert niet alleen in de kamer. Ook plaatste ze vandaag een grote advertentie in het gratis dagblad Metro, met daarin een oproep om te protesteren. De partij organiseert een boomplantdag in de provincie Utrecht. Mensen kunnen voor €5 alvast een boom kopen en die met een “boomcheque” op de dag zelf planten. Zo moet een protestbos ontstaan.

De internationale milieu-organisatie IUCN waarschuwde in een brief aan Bleker dat zijn plannen zeer negatieve gevolgen zullen hebben voor de  biodiversiteit in Nederland. De organisatie meent dat Nederland niet langer handelt in overeenstemming met internationale verdragen die ons land ondertekend heeft.

Doe jij ook mee aan de boomplant-actie van de PvdD? We horen graag je antwoord in onze Facebook poll.

Bron: Metro, nu.nl, Partij voor de Dieren

 

Lees ook

Top 7 grappige tweets over het briefje van Bleker aan Mauro

Henk & Ingrid zijn net zo grappig als Loesje

Kiloknaller verdwijnt als het aan boeren ligt

 

Over de schrijver

1 reactie op “Bleker krijgt forse kritiek uit buitenland vanwege natuurwet”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020