Blog4Luik (I): Stem op Geert Wilders en het klimaatprobleem is verdwenen

PVV vergelijkt klimaatwetenschappers met Barbappa
PVV vergelijkt klimaatwetenschapper met Barbapappa

Nooit eerder vergaderden zoveel landen tegelijkertijd onder de VN-vlag als de komende twee weken in Kopenhagen. Er staat dan ook nogal wat op het spel: onze planeet. Althans, dat wil een brede klimaatbeweging ons doen geloven. Tegelijkertijd roert een luidruchtige tegenbeweging zich door te smijten met termen als ‘climate gate’ en ‘klimaatmaffia’. Deze groep twijfelt sterk aan de betrouwbaarheid van alle dramatische voorspellingen. De discussie over klimaatverandering, en met name de menselijke bijdrage, raakt zo aardig oververhit.

Daarom verkent hetkanWel in een Blog4Luik de standpunten in deze klimaatdiscussie en hun inhoudelijke betrouwbaarheid. Vandaag deel I: wat vindt de PVV, de populairste partij in de peilingen, van de klimaatcrisis?

Klimaatverandering lijkt voor de PVV een non issue. Op de eigen website wordt het nergens genoemd als thema. Wel levert de PVV zeer actief een bijdrage aan het klimaatdebat via blogs en ingezonden artikelen van de hand van fractielid Richard de Mos. Samengevat komt hieruit het volgende standpunt over klimaatverandering naar voren.

CO2-uitstoot is een verwaarloosbaar probleem
De invloed van de mens op de wereldwijde CO2-productie is zeer gering, slechts 4%. De overige productie neemt de natuur voor haar rekening. Bovendien is het zeer de vraag of CO2 wel een meetbaar effect heeft op ons klimaat. Verder is de correlatie tussen CO2 en temperatuur op zijn zachtst gezegd, wetenschappelijk omstreden.

Klimaatwetenschappers goochelen met data
Klimaatwetenschappers goochelen met data

Klimaatbeleid is weggegooid geld
Geologen leren ons dat klimaatverandering van alle tijden is. Klimaatbeleid heeft dan ook geen zin. De invloed van de mens is daarvoor te gering. De natuur gaat zijn eigen gang, wat de kerk van klimaatalarmisten met hun gemanipuleerde datasets (‘hockeystick-effect’) en verzwegen afkoeling van de aarde in de laatste tien jaar (‘climate gate’) ook beweert. Tweede kamerlid, Richard de Mos, woordvoerder van de PVV op dit terrein waardeert de klimaatwetenschappers vooral als goochelaars: “Met hun trucs om onwelkome klimaatdata te laten verdwijnen doen ze Hans kazan verbleken.”

Milieubeleid heeft wel zin, en op dat terrein scoren we uitstekend
Milieubeleid heeft wel zin, en daarop hebben we de afgelopen eeuwen geweldige progressie geboekt: schonere rivieren, schonere lucht, de terugkeer van dieren zoals de ooievaar, de lepelaar, de bever en de zeearend. Nederland heeft bijna viermaal zoveel bos als in 1700, toen er nog maar 100.000 hectare bos resteerde. In januari 2009 berichtte het KNMI nog dat het aantal mistdagen is gehalveerd, omdat de luchtvervuiling de afgelopen decennia zo sterk is gedaald. En, dat feit blijft vaak onderbelicht, de verhoogde CO2 leidt tot veel betere groei van planten inclusief landbouwgewassen.

Wat de PVV betreft leggen we dan ook meer snelwegen aan, bouwen we nieuwe kernenergiecentrales en verlagen we de belasting, in plaats van geld van burgers te verspillen aan dure hobby’s als wind- en zonne-energie. Er is namelijk niks mis met ons milieu en ons klimaat, en zeker niet met meer CO2 in de lucht.

Over de schrijver

42 reacties op “Blog4Luik (I): Stem op Geert Wilders en het klimaatprobleem is verdwenen”

  1. Als de PVV zegt dat de hele wereld het mis heeft lijkt ze in niets op die mensen die tientallen jaren geleden hetzelfde deden zoals u beweert. Toen had juist de hele wereld het mis, anders was het niet zo fout afgelopen….

  2. Ja hoor, daar gaan we weer!! Weer zo'n ongefundeerd, niet door wetenschap gehinderde uitroep van een PVV-er. Je raakt er inmiddels zo aan gewend dat er uit die hoek iets wordt geroepen dat het al gewoontjes wordt. Dus hoera voor het marketingplan van de PVV, als ze deze strategie vooraf hebben bedacht. Want het is zo dat je in de picture blijft met bangmakerij en doemdenken want dan val je op met je tegendraadse boodschap waar niemand zich tegen kan verdedigen omdat het zo dom is.

    Waar blijft de oplossing meneer van de PVV?

Reacties zijn uitgeschakeld.