Bij BlogFabrik betaal je voor je werkplek met talent

Afbeelding: BlogFabrik door Christoph Neumann Photograpy
Afbeelding: BlogFabrik door Christoph Neumann PhotographyBlogFabrik biedt getalenteerde makers een inspirerende plek om aan de mooiste projecten te werken. Voor deze Berlijnse werkplek betaal je niet met geld maar met originele content. We vroegen projectleider en communicatieadviseur Maria Ebbinghaus hoe het is om te werken op deze gave plek.
Wat is jouw achtergrond?
Ik haalde mijn Master in Kunstgeschiedenis, Moderne Geschiedenis en Duits. Naast mijn passie voor kunst ben ik altijd geïnteresseerd geweest in online communicatie. Daardoor begon ik al vrij vroeg met bloggen. De afgelopen vijf jaar heb ik gewerkt voor mijn eigen mediabedrijf als communicatie adviseur en consultant. BlogFabrik was een van mijn laatste projecten. Na het ontwikkelen van het concept werd ik namelijk zo enthousiast dat ik er besloot te blijven. Nu werk ik bij BlogFabrik als projectleider.
Wil je iets meer vertellen over BlogFabrik?
BlogFabrik is een innovatieve broedplaats voor content. Je kunt er een bureau huren op onze co-werkplek en gebruik maken van ons netwerk. Dat doe je niet in ruil voor geld maar voor teksten, beelden en film. We zijn de eerste co-werkplek in Duitsland waar bloggers, Instagrammers, fotografen en filmmakers voor hun werkplek betalen met content. Al deze verschillende vaardigheden en disciplines zorgen ervoor dat het een vruchtbare bodem is om nieuwe content te ontwikkelen en te verspreiden. Eén van onze gemeenschappelijke projecten is het online magazine: DailyBreadMag. Verder is er een agency dat kijkt naar alle unieke talenten in de BlogFabrik en die verbindt met allerlei bedrijven.
Wat is de missie van BlogFabrik?
Onze missie is om contentmakers vooruit te helpen. Er zijn veel voordelen aan deze werkplek. Zo hebben alle digitale experts toegang tot een fotostudio en een ruimte om videos te monteren. Bovendien zijn er mensen van ons moederbedrijf MELO Group die je kunnen helpen met juridische zaken of je belastingaangifte.
Verder zijn er regelmatig workshops, lezingen en netwerkevenementen. We willen de juiste mensen met elkaar in contact brengen.
Afbeelding: BlogFabrik door Christoph Neumann Photograpy
Afbeelding: BlogFabrik door Christoph Neumann PhotographyWat voor mensen werken er bij BlogFabrik?
We hebben allerlei soorten content makers: bloggers, Instagrammers, Youtubers, filmmakers, fotografen, programmeurs, designers, journalisten en nog veel meer. We staan open voor allerlei soorten samenwerkingen. Innovatie kent volgens ons namelijk geen grenzen.
Kan je de ruimte en de sfeer van BlogFabrik omschrijven?
De BlogFabrik zit midden in het hart van de Berlijnse wijk Kreuzberg. Die mooie ligging in combinatie met al die digitale experts zorgt voor een hele creatieve, positieve en sociale sfeer. Iedereen is blij om in een team te werken, daardoor is er geen spoor van onderlinge competitie. We helpen en ondersteunen elkaar tijdens creatieve processen. Het is geweldig om iedereen elke dag te zien groeien.
Wat is volgens jou de kracht van BlogFabrik?
Onze kracht zit in het unieke concept van samenwerken. We zijn een krachtige gemeenschap vol ondernemers en het samenwerkende agentschap kan makkelijk teams samenstellen voor verschillende opdrachten. Een andere grote kracht is de creativiteit die mensen meenemen. Zonder die gepassioneerde makers zou een project als BlogFabrik niet kunnen bestaan. Het heeft de energie van al die enthousiaste mensen nodig.
Hoe kunnen mensen zich aanmelden voor BlogFabrik? Wat voor mensen zoeken jullie?
Je kunt je heel makkelijk aanmelden op onze website. We reageren altijd zo snel mogelijk. Uiteraard is het wel belangrijk dat je Engels kunt spreken en schrijven. We zoeken mensen die unieke online content kunnen creëeren. Daarnaast is het belangrijk dat je echt van samenwerken houdt.
Wat voor toekomstplannen hebben jullie voor de komende 5 jaar?
Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van ons business model in Berlijn. In de toekomst hopen we dat je BlogFabrik in andere creatieve steden over de hele wereld kunt vinden. Ik weet zeker dat mensen in andere landen hier iets aan kunnen hebben.
Ben jij creatief, sociaal vaardig en wil je wel een periode in hartje Berlijn aan het werk? Schroom dan vooral niet om je aan te melden! Klik hier voor de site of Facebookpagina.
Ben of ken jij iemand die ook aan een inspirerend initiatief werkt? Dan kan je ons een mailtje sturen op [email protected] Als je in het onderwerp ‘inspirerende initiatieven’ zet komt het bij de juiste persoon terecht. We zijn benieuwd!
Alle prachtige afbeeldingen zijn van BlogFabrik en gemaakt door Christoph Neumann Photography
Afbeelding: BlogFabrik door Christoph Neumann Photography
Afbeelding: BlogFabrik door Christoph Neumann Photography

Over de schrijver