5 inspirerende zomerboeken

De zomer is ervoor gemaakt om in een hangmat te ontspannen met een goed boek. Maar ook als de regen met bakken uit de lucht komt is het zalig om in een boek te verdwijnen. Lekker opgekruld in een slaapzak terwijl de regen op het tentdoek tikt. Het leek ons daarom de ideale tijd om een lijstje te maken van inspirerende zomerboeken.
Op dit lijstje staan 5 prachtexemplaren om bij weg te dromen, inspiratie op te doen of die je helpen duurzamer te leven. Hopelijk zit er iets voor je tussen!

James Golden Studio
Afbeelding – James Golden Studio

Minimaliseren en ontspullen

Drie jaar geleden ontdekte Gera van den Berg het minimalisme. Ze las blogs als Zero Waste, The Minimal Mom en Leven zonder afval en besloot zelf ook aan de slag te gaan. Haar ervaringen en lessen deelde ze op haar eigen blog Minimalisme in een gezin. Ze ontdekte al snel dat minimaliseren en ontspullen veel voordelen heeft, zowel voor haarzelf als voor haar gezin en de aarde.
Al haar geleerde lessen zijn gebundeld in haar boek dat in mei verscheen: Op Orde! In dit boek vertelt ze op een laagdrempelige en praktische manier over de meerwaarde van minimaliseren. Verder geeft ze allerlei tips en adviezen waarmee je gelijk aan de slag kunt. Klik hier om meer te lezen over dit boek.

Wegdromen bij tiny houses

Word jij er ook zo blij van om weg te dromen bij al die lieve tiny houses? Wellicht is het boek ‘Cabin Porn‘ dan iets voor jou. De titel mag dan wellicht wat vreemd in de oren klinken, het boek is wonderschoon! Zach Klein en Steven Leckart hebben sinds een paar jaar een Tumblr-pagina waarop ze de meest sprookjesachtige en gave houten hutjes delen. De mooiste hutten zijn gebundeld in een prachtig boek waar je tijden in kunt turen.
Dit boek bestaat al wat langer, maar we wilden het toch graag noemen. Het zou je namelijk maar zo kunnen inspireren om wat meer naar buiten te gaan, te leven met minder spullen en na te denken over hoe je jouw leven graag wilt inrichten. Klik hier om meer te lezen over dit boek.
Empty The Fride - Zomerboek

Een kookboek tegen voedselverspilling

Jennifer Schleber is dol op eten en heeft een hekel aan verspilling. Daarom deelt zij haar passie voor koken met restjes in een handig kookboek: ‘Empty the Fridge!’ In dit boek staan geen klassieke restjesrecepten, maar kleurrijke en smaakvolle recepten uit alle windstreken. Denk bijvoorbeeld aan een panzanella met pompoen en croutons, een stromboli met restjes beleg of een rijstgratie met bladgroenten.
Alle recepten zijn makkelijk aan te passen aan wat jij in huis hebt, zodat je met minimale inspanning toch een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten. Verder staan er bewaartips en nuttige weetjes in zodat je voedselverspilling tegen kunt gaan. Klik hier om meer te lezen over dit boek.

Een gids voor een duurzamer leven

Mode- en lifestyle-expert Marieke Eyskoot heeft als missie om eerlijk en groen leven leuk én bereikbaar te maken. Daarom schreef ze een boek voor mensen die graag duurzamer willen leven, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen: ‘Dit is een goede gids!’
Dit boek staat vol met handige en positieve tips op het gebied van eten, wonen, werken, kleding, verzorging en vrije tijd. Daarnaast vind je een heleboel inspirerende adresjes, duurzame merken, fijne plekken, verassende weetjes en handige oplossingen. Een boek naar ons hart! Klik hier om meer te lezen over dit boek.
Het Bos - Peter Wohlleben Boek

Op ontdekkingstocht door het bos

Vorig jaar schreven we een review over de bestseller ‘Het verborgen leven van Bomen.’ In dit boek vertelt boswachter Peter Wohlleben gepassioneerd over bomen. Op 18 juli verschijnt zijn nieuwste boek: ‘Het bos.’ In dit boek vertelt hij o.a. hoe je verschillende bomen en hun eigenschappen kunt onderscheiden, hoe je het bos kunt verkennen met kinderen en hoe je dierensporen kunt lezen. Ook geeft hij praktische tips. Zo vertelt hij bijvoorbeeld hoe je jezelf op een natuurlijke wijze kunt beschermen tegen muggen, mieren en teken. Wij staan al te trappelen om het bos in te gaan! Klik hier om meer te lezen over dit boek.

Verder lezen?

Een tijdje terug spraken we Rachel van de Pol over haar Hedendaagse Heldenboek. Zij voerde maar liefst 365 kleine heldendaden uit om de wereld een stukje mooier te maken! Klik op de afbeelding hier onder om daar meer over te lezen.
Heldenboek

Over de schrijver

17 reacties op “5 inspirerende zomerboeken”

 1. Hallo allemaal,
  Bedankt voor jullie reacties! De winnaar van deze actie is Jonne. Zij is afgelopen jaar begonnen met een opleiding als herborist en duikt deze zomer graag in de wereld van Peter Wohlleben. Veel plezier Jonne! Houd je mailbox in de gaten voor verdere informatie.
  Hartelijke groet,
  de redactie van hetkanWel

 2. Momenteel ben ik het verborgen leven van bomen aan het lezen. Ik ben afgelopen jaar begonnen met een opleiding als herborist en er is een hele nieuwe wereld voor me open gegaan en ik heb het gevoel gehad dat er eindelijk puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Het nieuwe boek van Peter Wohlleben als leesvoer voor de zomer zou dan ook de kers op de taart zijn voor mij.

  1. Hallo Jonne,
   Gefeliciteerd. Jij bent de winnaar van het nieuwste boek van Peter Wohlleben: ‘Het bos.’ Houd je mailbox in de gaten voor verder informatie. Fijne dag!
   Hartelijke groet,
   de redactie van hetkanWel

 3. Graag zou ik het boek willen winnen zodat ik met mijn kinderen door het bos kan lopen en dan niet de geijkte 😉 dingen te vertellen.

 4. Ik hou van lezen, ik hou van bomen. Graag wil ik het bos (beter leren) lezen! Vooral over de manieren waarop bomen communiceren en samenwerken. Misschien kunnen we/kan ik er wat van leren 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.