5 inspirerende zomerboeken

De zomer is ervoor gemaakt om in een hangmat te ontspannen met een goed boek. Maar ook als de regen met bakken uit de lucht komt is het zalig om in een boek te verdwijnen. Lekker opgekruld in een slaapzak terwijl de regen op het tentdoek tikt. Het leek ons daarom de ideale tijd om een lijstje te maken van inspirerende zomerboeken.
Op dit lijstje staan 5 prachtexemplaren om bij weg te dromen, inspiratie op te doen of die je helpen duurzamer te leven. Hopelijk zit er iets voor je tussen!

James Golden Studio
Afbeelding – James Golden Studio

Minimaliseren en ontspullen

Drie jaar geleden ontdekte Gera van den Berg het minimalisme. Ze las blogs als Zero Waste, The Minimal Mom en Leven zonder afval en besloot zelf ook aan de slag te gaan. Haar ervaringen en lessen deelde ze op haar eigen blog Minimalisme in een gezin. Ze ontdekte al snel dat minimaliseren en ontspullen veel voordelen heeft, zowel voor haarzelf als voor haar gezin en de aarde.
Al haar geleerde lessen zijn gebundeld in haar boek dat in mei verscheen: Op Orde! In dit boek vertelt ze op een laagdrempelige en praktische manier over de meerwaarde van minimaliseren. Verder geeft ze allerlei tips en adviezen waarmee je gelijk aan de slag kunt. Klik hier om meer te lezen over dit boek.

Wegdromen bij tiny houses

Word jij er ook zo blij van om weg te dromen bij al die lieve tiny houses? Wellicht is het boek ‘Cabin Porn‘ dan iets voor jou. De titel mag dan wellicht wat vreemd in de oren klinken, het boek is wonderschoon! Zach Klein en Steven Leckart hebben sinds een paar jaar een Tumblr-pagina waarop ze de meest sprookjesachtige en gave houten hutjes delen. De mooiste hutten zijn gebundeld in een prachtig boek waar je tijden in kunt turen.
Dit boek bestaat al wat langer, maar we wilden het toch graag noemen. Het zou je namelijk maar zo kunnen inspireren om wat meer naar buiten te gaan, te leven met minder spullen en na te denken over hoe je jouw leven graag wilt inrichten. Klik hier om meer te lezen over dit boek.
Empty The Fride - Zomerboek

Een kookboek tegen voedselverspilling

Jennifer Schleber is dol op eten en heeft een hekel aan verspilling. Daarom deelt zij haar passie voor koken met restjes in een handig kookboek: ‘Empty the Fridge!’ In dit boek staan geen klassieke restjesrecepten, maar kleurrijke en smaakvolle recepten uit alle windstreken. Denk bijvoorbeeld aan een panzanella met pompoen en croutons, een stromboli met restjes beleg of een rijstgratie met bladgroenten.
Alle recepten zijn makkelijk aan te passen aan wat jij in huis hebt, zodat je met minimale inspanning toch een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten. Verder staan er bewaartips en nuttige weetjes in zodat je voedselverspilling tegen kunt gaan. Klik hier om meer te lezen over dit boek.

Een gids voor een duurzamer leven

Mode- en lifestyle-expert Marieke Eyskoot heeft als missie om eerlijk en groen leven leuk én bereikbaar te maken. Daarom schreef ze een boek voor mensen die graag duurzamer willen leven, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen: ‘Dit is een goede gids!’
Dit boek staat vol met handige en positieve tips op het gebied van eten, wonen, werken, kleding, verzorging en vrije tijd. Daarnaast vind je een heleboel inspirerende adresjes, duurzame merken, fijne plekken, verassende weetjes en handige oplossingen. Een boek naar ons hart! Klik hier om meer te lezen over dit boek.
Het Bos - Peter Wohlleben Boek

Op ontdekkingstocht door het bos

Vorig jaar schreven we een review over de bestseller ‘Het verborgen leven van Bomen.’ In dit boek vertelt boswachter Peter Wohlleben gepassioneerd over bomen. Op 18 juli verschijnt zijn nieuwste boek: ‘Het bos.’ In dit boek vertelt hij o.a. hoe je verschillende bomen en hun eigenschappen kunt onderscheiden, hoe je het bos kunt verkennen met kinderen en hoe je dierensporen kunt lezen. Ook geeft hij praktische tips. Zo vertelt hij bijvoorbeeld hoe je jezelf op een natuurlijke wijze kunt beschermen tegen muggen, mieren en teken. Wij staan al te trappelen om het bos in te gaan! Klik hier om meer te lezen over dit boek.

Verder lezen?

Een tijdje terug spraken we Rachel van de Pol over haar Hedendaagse Heldenboek. Zij voerde maar liefst 365 kleine heldendaden uit om de wereld een stukje mooier te maken! Klik op de afbeelding hier onder om daar meer over te lezen.
Heldenboek

Over de schrijver

17 reacties op “5 inspirerende zomerboeken”

 1. Ik kan een heel betoog schrijven over dat/hoe wij gewoon onderdeel zijn van de natuur, het belang van (het contact met) de natuur voor onze gezondheid en ontwikkeling, de noodzaak om anders met de aarde om te gaan etc.
  Ook over wie ik er, na het lezen, een plezier mee ga doen en waarom. Maar de voornaamste reden is dat ik mezelf dit (volgens mij) prachtige boek, gewoon gun 🙂
  Ik heb amper bomenkennis in huis en wil me hier graag meer in verdiepen/mee verbinden. Wanneer jullie mij dit boek net zo hard gunnen als ik het mezelf gun, kan ik hier een beginnetje mee maken 🙂

 2. Wat leuk! De meeste boeken kende ik al, maar een mooie samenstelling zo vlak voor de vakantie. Ik doe heel graag mee aan de winactie! Ik zie in de comments dat ik niet de eerste ben, maar vroeger wou ik al boswachter worden. Ik ben zelfs een tijdje vrijwillige boswachter geweest en ben nu m’n hersenen aan het kraken hoe ik mijn huidige werk naar buiten kan krijgen. Het Bos gaat daar zeker bij helpen 🙂
  Groetjes,
  Irene

 3. De natuur heeft een beperkte plek gekregen in de huidige maatschappij en ook voor de nieuwe generatie(s) is van belang om meer aandacht te besteden aan onze directe omgeving buiten het stadsleven om. ”Het Bos” kan zomaar een uitkomst bieden – ter educatie maar ook voor een ontspannende middag lezen in de buitenlucht. Ik ben erg benieuwd!

 4. Het bos, zou ik graag willen lezen.Ik loop wekelijks met mijn hond in het bos, ik zou het graag op een andere manier bekijken als ik er loop.

 5. Ik heb een theorie dat veel van de problemen die we zien in de wereld komen doordat mensen niet meer “connected” zijn met de bron: de natuur. We leven in een wereld waarin we afgeleid worden door schermen, etalages en deadlines. Ik probeer om weer terug te gaan naar die bron… om mijn rust weer te vinden maar vooral te begrijpen waar we vandaan komen. En daaruit komt mijn nieuwe fascinatie voor de natuur. Ik zou het boek graag hebben om meer te leren over de natuur en om mijn nichtje mee te kunnen nemen het bos in en haar te leren over haar wonderen. Lijkt me leuk!

 6. Omdat het hoog tijd is voor de man en ik om (weer) te gaan wandelen en dat het dan ook ontdekkingstochten mogen zijn, met hopelijk in ons kielzog (of ver vooruit) één of meer van de drie zonen.

 7. Omdat het hoog tijd is voor de man en ik om (weer) te gaan wandelen en dat het dan ook ontdekkingstochten mogen zijn, met hopelijk in ons kielzog (of ver vooruit) één of meer van de drie zonen.

 8. O zo leuk! Ik ben dol op alle soorten natuurboeken en tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik nog niks van Peter Wohlleben in de kast heb staan! Maar heb er wel al een aantal van hem op mijn (never ending) verlanglijstje staan….dit zou een hele mooie ‘eerste titel’ zijn!

Reacties zijn uitgeschakeld.