4 prachtige boeken op een rij (en jij kunt een exemplaar winnen!)

De redactie van hetkanWEL viert feest! We ontvangen veel bezoekers op onze website en we bereiken steeds meer mensen via sociale media. Op Facebook hebben we afgelopen week een nieuwe mijlpaal behaald: 55.000 vind-ik-leuks! Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op, dus het is tijd voor een klein boekenfeestje. We hebben gezocht naar boeken die nog in onze boekenkast lagen en een tweede lezer verdienen, maar hebben ook boeken geselecteerd die wij de moeite waard vinden. Wil je één van de boeken winnen? Laat een leuke reactie achter en vertel welk boek jij graag wilt hebben. De winnaars worden vrijdag 2 februari bekend gemaakt. Succes!

‘Steeds leuker’ van Jelle Hermus

Wil jij een leuker leven, maar moet het niet te veel moeite kosten? Jelle Hermus (van de website SoChicken) heeft een praktisch boek geschreven, waarin hij beschrijft welke kleine stappen nodig zijn om de ellende te schrappen en een steeds leuker leven te leiden. In zijn boek komen een aantal bekende principes aan bod, zoals minimalisme, meditatie en mindfullness. Hij illustreert zijn verhaal met voorbeelden uit zijn eigen leven. ‘Steeds leuker’ is genomineerd voor het Beste Spirituele Boek van 2018. Op 4 februari weten we of Jelle gewonnen heeft.

‘Make your own’ van Annemarieke Piers en Claudette Halkes

Met dit boek ga je terug naar de basis. Geen bewerkt en voorverpakt voedsel uit de supermarkt, maar je eigen brouwsels op tafel. Van bier tot appelstroop en van ketchup tot kaas: je kunt het allemaal zelf maken. Je leert ook breien, kaarsen maken en bijen houden. Het boek is voorzien van leuke tekeningen en handige tips.
Foto 24 01 18 15 06 35 E1516803100899

‘Minimalisme’ van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus

De vrienden Joshua en Ryan hadden beiden een goedbetaalde baan bij een Amerikaans telecombedrijf en leefden een ‘rijk’ leven, maar ze waren niet gelukkig. Door minimalisme richten ze zich nu op wat echt belangrijk is. Geen goedbetaalde baan meer, nog maar weinig bezittingen, maar wél gelukkig. Minimalisme kan jou bevrijden van onnodige spullen en ballast. Je maakt ruimte voor vijf belangrijke zaken: gezondheid, relaties, bezieling, persoonlijke groei en betrokkenheid. Joshua en Ryan hebben sinds 2010 als The Minimalists veel mensen geholpen een betekenisvol leven te leiden. Het is de bedoeling dat dit boek nóg meer mensen gaat helpen.

Chef het samen (met tomaat) van Laura Emmelkamp en Scato van Opstall

Dit is niet zomaar een kookboek. Het is er eentje speciaal voor kinderen en staat volledig in het teken van tomaten. Hoe kweek je ze en welke lekkere dingen kun je ermee maken? De recepten zijn niet kinderachtig: je vindt een recept voor pittige pasta, romige curry, knapperige loempia’s en heerlijke plaattaart. Koken wordt een eitje met de handige afbeeldingen en duidelijke uitleg.
Welk boek zou jij wel willen winnen? Laat het weten in een reactie en wie weet ligt het boek binnenkort bij jou op de deurmat!

Over de schrijver

95 gedachten over “4 prachtige boeken op een rij (en jij kunt een exemplaar winnen!)”

  1. Wat een leuke actie! Ik zou graag het boek ‘make your own’ willen winnen omdat ik sinds kort probeer te koken zonder pakjes en zakjes. Dat valt nog niet altijd in goede aarde bij man en kinderen, dus ik kan wel wat tips gebruiken

  2. Oh jeetje, al deze boeken lijken mij fantastisch! Ik kies toch voor ‘make your own’, omdat ik het ten eerste het geweldig vind om te DIY’en en ik altijd wel inspiratie kan gebruiken. Lijkt me heerlijk om er mee aan de slag te gaan!

Reacties zijn gesloten.