4 prachtige boeken op een rij (en jij kunt een exemplaar winnen!)

De redactie van hetkanWEL viert feest! We ontvangen veel bezoekers op onze website en we bereiken steeds meer mensen via sociale media. Op Facebook hebben we afgelopen week een nieuwe mijlpaal behaald: 55.000 vind-ik-leuks! Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op, dus het is tijd voor een klein boekenfeestje. We hebben gezocht naar boeken die nog in onze boekenkast lagen en een tweede lezer verdienen, maar hebben ook boeken geselecteerd die wij de moeite waard vinden. Wil je één van de boeken winnen? Laat een leuke reactie achter en vertel welk boek jij graag wilt hebben. De winnaars worden vrijdag 2 februari bekend gemaakt. Succes!

‘Steeds leuker’ van Jelle Hermus

Wil jij een leuker leven, maar moet het niet te veel moeite kosten? Jelle Hermus (van de website SoChicken) heeft een praktisch boek geschreven, waarin hij beschrijft welke kleine stappen nodig zijn om de ellende te schrappen en een steeds leuker leven te leiden. In zijn boek komen een aantal bekende principes aan bod, zoals minimalisme, meditatie en mindfullness. Hij illustreert zijn verhaal met voorbeelden uit zijn eigen leven. ‘Steeds leuker’ is genomineerd voor het Beste Spirituele Boek van 2018. Op 4 februari weten we of Jelle gewonnen heeft.

‘Make your own’ van Annemarieke Piers en Claudette Halkes

Met dit boek ga je terug naar de basis. Geen bewerkt en voorverpakt voedsel uit de supermarkt, maar je eigen brouwsels op tafel. Van bier tot appelstroop en van ketchup tot kaas: je kunt het allemaal zelf maken. Je leert ook breien, kaarsen maken en bijen houden. Het boek is voorzien van leuke tekeningen en handige tips.

‘Minimalisme’ van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus

De vrienden Joshua en Ryan hadden beiden een goedbetaalde baan bij een Amerikaans telecombedrijf en leefden een ‘rijk’ leven, maar ze waren niet gelukkig. Door minimalisme richten ze zich nu op wat echt belangrijk is. Geen goedbetaalde baan meer, nog maar weinig bezittingen, maar wél gelukkig. Minimalisme kan jou bevrijden van onnodige spullen en ballast. Je maakt ruimte voor vijf belangrijke zaken: gezondheid, relaties, bezieling, persoonlijke groei en betrokkenheid. Joshua en Ryan hebben sinds 2010 als The Minimalists veel mensen geholpen een betekenisvol leven te leiden. Het is de bedoeling dat dit boek nóg meer mensen gaat helpen.

Chef het samen (met tomaat) van Laura Emmelkamp en Scato van Opstall

Dit is niet zomaar een kookboek. Het is er eentje speciaal voor kinderen en staat volledig in het teken van tomaten. Hoe kweek je ze en welke lekkere dingen kun je ermee maken? De recepten zijn niet kinderachtig: je vindt een recept voor pittige pasta, romige curry, knapperige loempia’s en heerlijke plaattaart. Koken wordt een eitje met de handige afbeeldingen en duidelijke uitleg.
Welk boek zou jij wel willen winnen? Laat het weten in een reactie en wie weet ligt het boek binnenkort bij jou op de deurmat!

Over de schrijver

95 reacties op “4 prachtige boeken op een rij (en jij kunt een exemplaar winnen!)”

 1. Steeds leuker van Jelle lijkt me een goed boek om te beginnen het steeds leuker te maken. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn kinderen en kleinkinderen.

 2. Sinds 1,5 week ben ik mijn eigen Youtube kanaal gestart en ben ik bezig alle ‘troep/chaos’ uit mijn leven te verwijderen, in de zin van negatieve mensen, onnodige emails, teveel bestanden op mijn mac enzovoorts.
  Al 5 jaar wou ik een Youtube kanaal beginnen en nu heb ik op zaterdag 20 januari mijn eerste video gepost… in mijn eerste week 9 videos geupload (it went a little crazy) en heb ik ook mijn eerste samenwerking binnen in week 1!
  Nu ik deze stap heb gezet en mijn angsten onder ogen ben gekomen voel ik me zo goed, ik ben zo trots op mezelf, zo blij en vind het zo leuk (ookal weten paar een paar mensen in mijn kringen wat ik doe ahaha).
  Afgelopen dagen ben ik ook non stop motivatie filmpjes van Improvement Pill & Practical Psychology op Youtube aan het kijken… EN OM DIE REDEN..
  Denk ik dat als tweede lezer, het boek Minimalisme, een goede match zou zijn voor mij!
  Leuke winactie! Groetjes!

 3. Ik volg jullie al een tijdje en heel veel zaken spreken mij aan. Ik denk ook dat we voorzichtig met onze aarde, bodem etc. om moeten springen voor volgende generaties, maar ook voor onze gezondheid.
  Ik ben momenteel niet in orde en mag nu heel wat dingen niet eten. Het komt er op neer dat ik veel uit de supermarkt niet kan gebruiken, maar dat ik veel zelf moet maken. Ik denk dat” make your own” hierin heel waardevol kan zijn.

 4. Natuurlijk zou ik het boek van Jelle graag winnen. Hij vroeg mij of ik op hem wilde stemmen, vanwege de nominatie voor het beste spirituele boek. Zoiets kan je toch niet weigeren, ik ben al jaren fan van hem. Maar ik wil natuurlijk ook graag lezen, waarop ik nu eigenlijk gestemd heb.

 5. Gaaf zeg! Ik doe heel graag mee voor ‘make your own’! Weg van die supermarkt zal me goed doen herstellen als ik straks uit het ziekenhuis kom?

 6. Gefeliciteerd met de behaalde mijlpaal! Leuk dat jullie er een boekenfeestje van maken. Het boek “Make your own” zou ik graag willen winnen. Ik maak al steeds meer zelf, maar met dit boek kan ik nog een stapje verder gaan met zelf maken. Nu al zin in!! Uiteraard zal dit boek niet alleen mij inspireren maar ook mijn vriendinnen aan wie ik het boek ga uitlenen (doen we altijd met boeken; leuk & duurzaam).

 7. Door een verhuizing ben ik er achter gekomen hoeveel spullen ik heb. Ik heb nu een jaar om daar heel wat in te minderen. Misschien dat het boek Minimalisme mij daarbij kan helpen. Alhoewel, ik doe pogingen minder boeken aan te schaffen, maar dat lukt nog niet zo goed. Er zijn zoveel interessante boeken……

 8. Gefeliciteerd met jullie ‘Likes’. Ze zijn welverdiend!
  En ik Like ook deze mooie actie. Ik zou graag kans maken op het boek Minimalisme. Zodat de eerste stappen die ik al gemaakt heb in het ‘ontspullen’ in ons huis, met enthousiaste grotere stappen zal voortzetten om daarna het boek te kunnen doorgeven (zodat er nog meer mensen enthousiast worden en ervaren hoe veel goeds dit zal opleveren).

 9. Het is werkelijkheid; iedereen kan kan zowel de aarde als zichzelf opfrissen met mindfulness, meditatie en minimalisme. Ik geloof in de kracht van gedachten, en in de liefde die de wereld rond maakt en de zon doet schijnen. Geestelijke voeding in de vorm van een boek is altijd welkom. Als ik het gelezen heb, dan geef ik het aan een ander.

 10. Allee’ ik moet meedoen van mijn kinderen, ben just met pensioen en zo kan ik me amuseren. ‘Make your own’ daarmee kan ik mijn kinderen & kleinkinderen verrassen als ze van werk & school komen. In het beging zal het wel wat aangebrand zijn of te zuur of te zout smaken. Maar aldoende leert men en bennekik nog niet te oud en heb toch een afwasmachien.

Reacties zijn uitgeschakeld.