Boerderijstroom: groene stroom van boer Piet

Foto: Bert Kaufman

Wil je windstroom van boer Piet en boerin Janke uit Dearsum? Of zonnestroom van Van der Wal transport uit Heerenveen? Of toch liever elektriciteit van een boer uit je eigen omgeving? Jij hebt het voor het zeggen bij boerderijstroom, een sympathieke nieuwe leverancier van duurzame energie.
Met wind en zon kan iedereen met relatief weinig investeringen stroomproducent worden. Veel boeren en bedrijven wekken tegenwoordig hun eigen stroom op. Maar wat moeten ze als ze stroom over hebben? Boerderijstroom zorgt ervoor dat die stroom van boer naar consument gaat.
Op boerderijstroom kun je je opgeven voor een van de stroombronnen die het bedrijf beheert: meestal boeren of bedrijven met zonnepanelen of windmolens. De stroom gaat natuurlijk niet met een directe lijn van boerderij naar jouw stopcontact, maar je weet wel zeker dat er er niet gesjoemeld wordt met groencertificaten uit het buitenland. Je financiert dus de opwekking van schone energie in Nederland, bij mensen die je bij wijze van spreken zelf kunt opzoeken.
De administratieve afhandeling van boerderijstroom wordt geregeld door Greenchoice.
Bron: boerderijstroom
Lees ook
Zo regel je makkelijk écht groene stroom uit Nederland
Laat je niet in de luren leggen met sjoemelstroom van groencertificaten
De beste aanbieders van groene stroom

Over de schrijver

2 reacties op “Boerderijstroom: groene stroom van boer Piet”

  1. Pingback: Zelf dagcrème maken: kies voor natuurlijk | hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.