Dit kledingmerk plant 10 bomen voor elk gekocht item

Het is niet nieuw dat een merk (een deel) van de inkomsten doneert aan een goed doel, maar het kledingmerk Tentree pakt het nét even anders aan. Het bedrijf plant tien bomen per gekocht item. Het uiteindelijke doel? 1 miljard nieuwe bomen in 2030. 

Volgens het merk is het planten van bomen momenteel één van de belangrijkste milieumissies, onder meer omdat het ecosystemen en dieren in het wild beschermt. Door tien bomen te planten voor elk verkocht item, heeft dit item een impact die de levensduur van een t-shirt ver overstijgt, vertelt Derrick Emsley, CEO en mede-oprichter van Tentree aan Green Matters. Het bedrijf heeft nu al meer dan 25 miljoen bomen geplant, maar daar komen in de toekomst nog zeker 975 miljoen bomen bij.

Volgens Emsley vormt het planten van bomen de kern van het bedrijf. De oprichters wilden heel graag een positieve impact hebben op de wereld en hebben om die reden Tentree opgericht, en dus niet omdat zij per se een kledingmerk wilden beginnen.

Jij bepaalt waar de boom wordt geplant

Om ervoor te zorgen dat klanten zelf ook investeren in het planten van bomen, mag de koper zelf bepalen waar zijn of haar tien bomen geplant moeten worden. Als je een item afrekent, krijg je een speciale boomcode meegestuurd. Aan de hand van die code kun jij een keuze maken uit: Madagaskar, Senegal, Haïti, Nepal, Cambodja, Indonesië, de Verenigde Staten of Canada. Via het Instagram-account @treeplanters vind je meer informatie over de mensen die jouw bomen planten.

De kleding

Tentree werkt met natuurlijke en gerecyclede materialen, zoals kokosnootschalen en kurk. De kleding wordt gemaakt van onder andere hennep en biologisch katoen. Voor het verven van de kleding worden natuurlijke en plantaardige kleurstoffen gebruikt. Het bedrijf werkt momenteel nog aan het verbeteren van bepaalde zaken in de fabrieken, zoals textielverspilling, recyclingprogramma’s en zonne-energie.

CO2-uitstoot neutraliseren

Het doel van Tentree past goed bij het streven van Dr. Thomas Crowther van de Technische Universiteit (ETH) in Zürich, Zwitserland. Crowther stelt dat we 1,2 biljoen bomen moeten planten, zodat we de CO2-uitstoot van de afgelopen tien jaar kunnen neutraliseren.

Waar zou jij jouw tien bomen willen planten?

Over de schrijver

8 gedachten over “Dit kledingmerk plant 10 bomen voor elk gekocht item”

 1. Volgens mij staat er op de foto een BOON, geen boom.

  verder ben ik het met Ruben eens: het Co2 verhaal en opwarming is onzin.

 2. je hebt gelijk Nederland wordt kaalgeplukt door de kapmaffia.
  Iedereen mag bomen weghalen, overal. particulieren en genmeenten!
  Het wordt steeds erger. Er moet een petitie komen tegen het kappen.
  Ik ben al oud en mis de energie, maar jullie, jongeren doe er iets aan!
  Het is van groot belang en respecteert de bomen en alle levende wezens die
  van die prachtige planten afhankelijk zijn

 3. Ik wil die boom in Nederland want er verdwijnen hier heel veel bomen! En als ze in de VS geplant worden dan gaan ze over een poosje weer tegen de vlakte om pellets van te maken en die worden dan weer verscheept naar…Nederland!
  Zo houden we elkaar lekker bezig en het is niet goed voor het milieu.

 4. je kunt alles bageteliseren,, , de instelling en het doel van dit bedrijf ondersteun ik .
  fijnstof is een ander onderwerp, andere problematiek en aanpak.

 5. Weer dat CO2 onzin verhaal. De hele mensheid met inbegrip van alle door de mens gemaakte technologie stoot slechts 3% van alle CO2 uit. De rest komt van de natuur zelf.
  Moest er iets gedaan worden aan de fijnstof uitstoot van de groot industrie, dan zou dat al heel wat zijn.

Reacties zijn gesloten.