Inspiratie in een idyllische boomhut

Ergens in California staat een Eucalyptusboom van wel 30 meter hoog. Een houten trapje kronkelt omhoog door de stammen. De trap leidt naar een houten dek van een prachtige idyllische boomhut. In het huisje verblijven het hele jaar avonturiers van over de hele wereld om te genieten van de bijzondere locatie. We baalden er natuurlijk wel een beetje van dat er geen mensen woonden, maar we vonden de plek te mooi om niet met jullie te delen. Idyllische plekken kunnen ten slotte ook inspiratie vormen voor andere mooie plannen. We vroegen Bill naar dit wonderlijke plekje.

Wat is jullie achtergrond?
Wij zijn beide kunstenaars. Michelle maakt collages van gemengde media en is trouwens ook opgeleid als zuster. Ik maak films en sculpturen. We hebben drie katten en vinden het leuk om te tuinieren, te koken en ons landgoed mooier te maken.
Jullie hebben een bijzonder plekje op jullie landgoed staan. Hoe komt dat daar?
Het is een antiek huis van mahonie. Het is geïmporteerd uit Indonesië omdat mensen er daar niet meer in wilden wonen en wij het juist heel mooi vonden. We gebruikten het eerst als onze slaapkamer omdat we er eentje extra nodig hadden.
De importeur wilde er meer importeren en bouwen, maar dit is het enige huisje dat hij ooit heeft geimporteerd.
Hoe komt het in de boom terecht?
Toen onze twee dochters uit huis gingen hadden we opeens een leeg nest. We besloten het huis in de boom te bouwen en te gebruiken als AirBnB locatie. We hebben er een privé terras, een bubbelbad en een mini badkamer in gebouwd.
In wat voor omgeving staat deze bijzondere boomhut?
We leven op bijna 1 hectare velden en bossen. Er is een prachtig uitzicht waar je ook kijkt. Er is een melkfabriek aan de overkant, een wijngaard naast de deur en er staan paarden in het weiland. Alles is heel landelijk, maar in 6 minuten ben je in het centrum van Petaluma, een mooie plek. Verder staat de boomhut binnen 40 minuten rijden van vele wijgebieden, San Francisco en de kust.

Boomhut -Swallowtail Studios
Boomhut -Swallowtail Studios


Verblijven jullie zelf ook wel eens in het huisje?
Vroeger wel maar nu niet meer. We zijn er wel een paar keer per dag boven om het netjes en fris te houden. Als er gasten zijn brengen we water boven omdat er geen aansluiting is.
Wat voor mensen verblijven er in jullie boomhut?
De boomhut is bijna elke dag van het jaar volgeboekt door wonderlijke, avontuurlijke en interessante mensen van over de hele wereld. Veel boeken het vooral voor de ervaring en voor speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld voor een huwelijksnacht of een huwelijksaanzoek.
Hebben jullie nog speciale wensen of plannen voor de toekomst?
We hopen vooral dat we het huisje nog heel lang kunnen gebruiken zodat wij en onze bezoekers er veel plezier en inspiratie uit kunnen halen.
Wil je meer weten over dit bijzondere plekje of er ooit een nachtje slapen? Klik dan hier voor de AirBnB pagina.
Ben of ken jij iemand die ook bijzonder (en groen) woont? Dan kan je ons een mailtje sturen op redactie@hetkanwel.nl. Als je in het onderwerp ‘wonderlijk wonen’ zet komt het bij de juiste persoon terecht. We zijn benieuwd!
Alle prachtige afbeeldingen zijn van Swallowtail Studios
Boomhut -Swallowtail Studios
Boomhut -Swallowtail Studios

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat vind jij van deze boomhut? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. 
 

Over de schrijver