Borgesius vanaf 11-11 meest klimaatneutrale restaurant van Utrecht

Bb21 300X200Vanaf de Dag van de Duurzaamheid [ 11-11-11 ] biedt restaurant Borgesius in Utrecht haar klanten voortaan klimaatneutrale menu’s en drankjes aan. Samen met FairClimateFund heeft het restaurant haar CO2-uitstoot berekend en gecompenseerd. Borgesius had haar CO2 uitstoot al zoveel mogelijk gereduceerd, maar is vanaf vrijdag zeker de meest klimaatneutrale horecalocatie van Utrecht.Zo werkt men met led verlichting, watervrije urinoirs, duurzame leveranciers, een duurzame inrichting en een beleid voor afvalbeperking. De dag van de Duurzaamheid was voor het restaurant een mooie aanleiding om 100% klimaatneutraal te worden. Op deze dag wordt de CO2 uitstoot van het vervoer van en naar het restaurant van alle gasten gecompenseerd en eet en komt iedereen klimaatneutraal.

“Door als restaurant klimaatneutraal te worden werken we met onze klanten aan een beter klimaat en steunen we mensen in ontwikkelingslanden” aldus horecamanager Gijs Jan Pellen van Borgesius. “Dankzij onze compensatie geven we mensen in India en Zuid-Afrika de mogelijkheid klimaatvriendelijk en gezonder te koken en dat past natuurlijk goed bij ons restaurant”. Voor de families niets dan voordelen: het is beter voor hun gezondheid, het klimaat en hun portemonnee. Vanaf de dag van de Duurzaamheid hangt er in het restaurant tevens een expositie uit India. Foto’s van de families die dankzij bedrijven als Borgesius nu een biogasinstallatie en een beter leven hebben. Via een QR-code kunnen gasten het verhaal achter het schilderij lezen.

Klimaatneutraal vergaderen
Het restaurant heeft een breed aanbod aan diensten. Niet alleen kun je er terecht voor een klimaatneutraal diner of lunch. Ook kun je er vanaf 11-11 klimaatneutraal vergaderen, een klimaatneutrale bedrijfsborrel te houden of klimaatneutraal feesten.

FairClimateFund
Brasserie Borgesius heeft de hulp ingeschakeld van het FairClimateFund. Zij helpt particulieren, bedrijven en non-profit organisaties met het scannen, reduceren en compenseren van de CO2-uitstoot. De compensatieprojecten zijn duurzaam, betrouwbaar en komen op een fair trade manier arme gezinnen in ontwikkelingslanden ten goede. Met het FairClimateFund bespaar je, help je het klimaat en steun je gezinnen in ontwikkelingslanden.

Over de schrijver