Bij deze bouwmarkt koop je alleen gebruikte materialen

In Utrecht opende een hele bijzondere bouwmarkt haar deuren: Buurman Utrecht. In deze bouwmarkt staat hergebruik centraal. Je koopt er gebruikte materialen van goede kwaliteit. Zo krijgen restmaterialen een tweede leven. En het mooie is; je kunt er zelfs gebruik maken van de werkplaats om te (leren) klussen.

Bouwmarkt gebruikte materialen

We weten allemaal dat we een stuk zuiniger moeten doen met grondstoffen, maar ondanks dat gaat er nog steeds heel veel verloren. Vooral ook in de bouw. Materialen worden verbrand, of gestort, terwijl ze nog prima opnieuw te gebruiken zijn. Bij Buurman doen ze dat.

Opknappen en opnieuw gebruiken

Buurman Utrecht is een bouwmarkt voor professionals en consumenten. Tegelijkertijd zijn ze ook een afvalverwerker van bouwbedrijven, musea/kunstinstellingen, festivals en andere organisaties. De materialen die ze binnen krijgen, verkopen ze weer via de winkel. Denk aan tegels, vloerdelen, balken, krukjes, maar ook urinoirs of kozijnen.

Werkplaats huren

Het mooie aan de bouwmarkt is dat je er niet alleen materialen kunt kopen, maar je kunt ook werken in de openbare werkplaats. Die kun je huren, bijvoorbeeld als je thuis niet genoeg ruimte hebt. Voor een uur betaal je 7,50 euro en een dag kost 40 euro. Er lopen de hele dag mensen rond, die je kunnen helpen. Daarnaast organiseren ze in de werkplaats ook workshops en cursussen, waarin je leert om je ontwerp te realiseren.

Gereedschap om te klussen

In de werkplaats zijn verschillende soorten gereedschap aanwezig. Dit is heel handig voor het geval je thuis geen eigen Conrad gereedschapskist hebt. Je hebt namelijk niet altijd alle soorten gereedschap in je bezit, die je misschien wel nodig hebt voor je ontwerp. Daarbij kan het ook zo zijn dat je niet weet welk soort gereedschap je in welke situatie kunt gebruiken. Dan kun je online meer informatie over zoeken, maar bij Buurman is het meeste aanwezig.

Het Hof van Cartesius

Buurman is gevestigd in het Hof van Cartesius. Het Hof van Cartesius is een groene werkplek voor creatieve ondernemers in Utrecht. Ze laten zien dat circulair bouwen kan en daarmee een voorbeeld zijn voor de rest van ons land.
Zijn er in andere steden ook bouwmarkten voor gebruikte materialen? Laat het ons dan vooral weten!

Over de schrijver

1 reactie op “Bij deze bouwmarkt koop je alleen gebruikte materialen”

  1. Hello, I think your website might be having browser compatibility issues.
    When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

Reacties zijn uitgeschakeld.