Boven A10 Amsterdam komt park

High Line Park In New York. Foto:  Nick Harris, Flickr
Krijgt Amsterdam Zijn Eigen High Line Park Net Als New York? Foto: Nick Harris, Flickr
Bovenop een deel van ringweg A10 bij Amsterdam wordt een park gebouwd. Dat meldt de Amsterdamse fractie van Groen Links die samen met D66 en VVD een motie indient om dit te realiseren. De drie partijen hebben in de gemeenteraad genoeg stemmen om de motie te accorderen.

Het park wordt uiteindelijk verbonden met het Beatrixpark, het Amstelpark en het Amsterdamse Bos, en vormt in oost-westelijke richting een ecologische verbinding tussen de Schinkel en de Amstelscheg. Jorrit Nuijens, raadslid voor GroenLinks: “GroenLinks is de A10 natuurlijk liever helemaal kwijt. Maar zo lang de ring A10 nog door de stad loopt, zien wij die het liefst zoveel mogelijk onder de grond. Dat is beter voor de luchtkwaliteit en vergroening van de stad.”

Een groen dak helpt ook mee aan het bergen van meer water in Amsterdam. Zo kan een groen dak meer water huizen wanneer het (hard) regent. “Door dat groene dak in te richten als park, wordt het groene Dokdakpark, net als het High Line Park in New York, straks een plek waar bewoners, forenzen, en mensen die in de omgeving werken, kunnen ontspannen en ontmoeten in het groen”, aldus Jorrit Nuijens.

Het duurt overigens nog wel een tijdje voor het park geplant kan worden: de A10 gaat pas in 2028 ondergronds…

[adrotate banner=”34″]

Over de schrijver