Britse jeugd laat positieve kant zien via vrijwilligerswerk

“De jeugd van tegenwoordig is vriendelijk, enthousiast en goed bezig!”. Dit is de campagne die de organisatie vInspired gestart is om Engelse jongeren aan positiever imago te helpen. De organisatie onderkent dat het beeld van de jeugd van tegenwoordig niet al te best is. Zo zegt 72% van de mensen in  London (ouder dan 25 jaar) dat ze zich niet op hun gemak voelen wanneer er ‘s nachts een groepje jongeren hun richting uitloopt. Dit komt met name door de rellen van vorig jaar.
Naast de marketing campagne zet de organsiatie zich ook actief in om jongeren meer vrijwilligerswerk te laten doen.
Veel Britse jongeren voelen zich gefrustreerd. Op dit moment heeft 1 op de 5 (tot 24 jaar) geen werk. De angst is groot dat er ook dit jaar weer rellen zullen zijn. vInspired heeft daarom gisteren een specifieke campagne gestart, genaamd “Reverse Riots” (anti-rellen). De campagne is voornamelijk gebaseerd op een online site waar jongeren hun foto’s – voorzien van een positieve tekst – eenvoudig kunnen oploaden. Bewust is voor een simpele imago-verbeterende campagne gekozen, die jongeren niets kost en waar ze geen volwassene voor nodig hebben. Deze foto’s moeten het positieve beeld van de jeugd laten zien, aantonen hoe enthousiast de jeugd kan zijn.
Om meer jongeren aan vrijwilligerswerk te hebben heeft vInspred een online marktplaats opgericht, waar iedereen een oproep kan plaatsen voor allerlei vrijwilligerswerk, al dan niet betaald. En dat werkt goed: ondertussen zijn er al meer dan 1 miljoen jongeren aan een vrijwilligersbaantje geholpen.
Do Something
vInspired leunt erg op de ervaring die al aanwezig is bij haar zusterorganisatie in Amerika: Do Something.
Do Something heeft al veel ervaring op het gebied van het organiseren van jongeren: meer dan 2 miljoen Amerikanen zijn actief binnen de organisatie, die ook wordt gesteund door beroemdheden als Lady Gaga, Justin Bieber, Will Ferrell en David Beckham. Do Something richt zich voornamelijk op scholieren: ongeveerde een derde van alle ‘High Schools’ heeft zich in de afgelopen 6 maanden ingezet voor Do Something. Een sterk punt van Do Something daarbij is dat deelnemers zogenaamde ‘scholarships’ (steunfondsen) kunnen aanvragen.
Samen met Do Something staat vInspired op de 18e plaats van meest invloedrijke sociale merken in de wereld.