Britse kerk kritiseert regering over zonne-energie plannen

3187936344 3Cf7A8A817 Z
Foto: Alexbrn, Flickr

De Anglicaanse Kerk van Engeland heeft forse kritiek op de plannen van de regering om subsidies op zonne-energie te halveren.

De kerk heeft samen met andere organisaties een brandbrief gestuurd aan de Minister van Klimaatverandering, Greg Barker. Veel Anglicaanse geloofsgemeenschappen zijn namelijk de dupe van het zwalkende beleid. Investeringen die zij gedaan hebben in hernieuwbare energie, worden mogelijk veel minder rendabel dan gedacht.

In de brief wordt een vergelijking tussen Duitsland en Groot Britannië gemaakt: “Twintig jaar van degelijke ondersteuning leidde ertoe dat 18% van Duitslands energievoorziening afkomstig is van hernieuwbare bronnen. 45% van de projecten is eigendom van coöperaties en boeren. …. In Groot-Britannië is dit slechts 1,5%”.

De Anglicaanse kerk is de grootste kerk van Engeland, en heeft in zelfs de kleinste dorpjes parochiekerken staan. Volgens de kerk hebben 300 parochies al geïnvesteerd in het installeren van zonnepanelen om zo “een goed voorbeeld te zijn voor de lokale gemeenschap.”

Het is nog onduidelijk of en hoe de bezuinigingsplannen van de regering doorgaan. In een uitspraak van het Hooggerechtshof werden de plannen “juridisch onjuist” genoemd.

Bron: BBC News

Lees ook

Zonneverf maakt van elk oppervlak een energiecentrale

De beste aanbieders van groene stroom

Groene stroom tweede in Duitsland, voor atoom- en kolenstroom

Over de schrijver

2 gedachten over “Britse kerk kritiseert regering over zonne-energie plannen”

  1. Doen die kerken het nu om de centen of om het klimaat? minder rendabel?? dat zijn termen die ik niet wil horen van religieuze instanties! Laten we eens kijken wat kerken überhaupt voor rendement hebben op de samenleving! inclusief alles seksuele misstanden daar!

Reacties zijn gesloten.