Britten stappen over op groene banken na Barclays schandaal

Foto: Gordon, Flickr

Het rentefraudeschandaal bij Barclays en andere bankschandalen blijven de gemoederen bezig houden. In Groot-Brittannië halen klanten van de vijf grootste banken, waaronder Barclays en NatWest, uit protest hun geld van de bank en brengen het onder bij banken met een groter besef van maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. De Charity Bank, de Ecology Bank en Triodos in Bristol hebben de afgelopen dagen een toename van klanten en stortingen gezien van honderden procenten, schrijft The Guardian. Genoemde banken beleggen in groene bedrijven en investeren geld in liefdadigheidsprojecten. Ook kredietbanken die geld investeren in de lokale economie maken volgens het Britse dagblad een grote groei door.
Het business model is liegen en als het mis gaat nog meer liegen, zo vat Simon Johnson, hoogleraar Ondernemen aan M.I.T., de manier van werken van grote banken samen in The New York Times. Johnson verbaast zich erover dat de koers van de aandelen Barclays zelfs licht stijgt na het Libor-schandaal.
Hier vind je tips over duurzaam sparen en beleggen.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Onderzoek naar Britse bankschandalen
Facebookfans kapen campagne van Wal Mart
Hongaarse antisemitische politicus ontdekt dat moeder Joods is

Over de schrijver