Broer van Paul McCartney zingt bedankjes vanuit de afvalbak

Foto: Jonny2love (Flickr)

We kennen allemaal het leuke effect dat je krijgt bij Holle Bolle Gijs in de Efteling: met een een volle stem bedankt hij je wanneer je een prulletje in zijn mond gooit. In Engeland zijn ze met hetzelfde idee aan de slag gegaan, maar dan op grotere schaal: door het hele land worden nu zingende vuilnisbakken geplaatst, met stemmen van allerlei beroemdheden…
In Liverpool zingt Mike McCartney je toe met een variant op zijn hit in 1967: “Thank you very much”. De eerste zingende prullenbak met zijn stem werd geplaatst bij de kroeg The Cavern, vast bekend bij de Beatles-fans (overigens was de vader van Mike – en zijn beroemde broer Paul – een vuilnisinspecteur…).
Ondertussen zijn de zingende prullenbakken al op duizenden plaatsen in Engeland te vinden. In London kun je nu de stemmen horen van actrice Amanda Holden (die roept “Yes! Do that again!”) en sporter Phil Tufnell (die roept “Howzat!”)
Het initiatief is een groot succes: een zingende vuilnisbak haalt drie keer zoveel afval op als een gewone.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020