Brussel wil einde aan plastic tasjes in EU

Plastic Tasjes Vervuilen Milieu. Foto: Tim Parkinson, Flickr
Plastic Tasjes Vervuilen Milieu. Foto: Tim Parkinson, Flickr
Het gebruik van milieuvervuilende plastic tassen in de Europese Unie moet drastisch worden beperkt. Dat vindt de Europese Commissie, aldus nu.nl.
Volgens de commissie gebruikte elke Europeaan in 2010 gemiddeld 198 plastic tassen per jaar, van een paar stuks in Denemarken en Finland tot ruim 400 in onder meer Polen. Het gaat om bijna 100 miljard zakjes in totaal. De tassen vervallen tot kleine deeltjes die het milieu belasten.
Lees het hele artikel op nu.nl
In andere landen en gebieden van de wereld is een verbod op plastic tasjes al heel normaal. Los Angeles besloot een aantal maanden geleden plastic tasjes te verbieden. Ook in Rwanda, Mauretanië, Italië en nog een aantal andere landen is al een verbod.
Het probleem met plastic tasjes is dat ze meestal heel kort gebruikt worden: volgens de Europese Commissie gemiddeld 15 minuten. Bovendien komt het plastic vervolgens in het milieu terecht, waar het nog heel lang de grond kan vervuilen.
Het plastic komt uiteindelijk op de meest afgelegen plekken terecht, zoals de Midway Atol midden in de Stille Oceaan. In de verre omtreken wonen geen mensen, maar vogels sterven toch aan al het plastic dat aanspoelt. Tot op 4 km diepte wordt plastic afval terug gevonden, bleek uit een onlangs gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
39 tips voor een plasticvrij leven
Schokkende video toont verstrekkende gevolgen van plastic afval

Over de schrijver

1 gedachte over “Brussel wil einde aan plastic tasjes in EU”

  1. Pingback: Plastic tasjes goudmijn voor supermarkten - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.