Brussel wil vissers helpen: betalen voor plastic

Vis
Foto: Dominique Van Dam

Brussel wil de noodlijdende visserijsector gaan helpen. Dit willen ze doen door te gaan betalen voor het plastic dat gevangen wordt op zee. Zo hoopt de Europese commissie dat de milieuvervuiling in de zeeën vermindert en dat de visserij een klein beetje geholpen wordt.
Trans
Eurocommissaris Damanaki van Visserij wil de vissers financieel compenseren voor maatregelen die de Europese Unie neemt om overbevissing van de zeeën tegen te gaan. Door subsidie voor het opvissen van plastic krijgen dieren in en op zee meer ruimte.

Duurzame visserij
De visserijsector heeft het al jaren niet makkelijk. Duurzame visserij is dan ook de toekomst, maar op deze manier wil de Europese Unie een win-win-situatie creëren. De vissers hebben weer wat meer inkomsten, omdat ze betaald worden voor het opvissen van plastic afval dat met miljoenen kilo’s in de oceanen drijft en op deze manier veel leven bedreigt. Vissen, schildpadden en andere dieren zien het plastic vaak aan voor voedsel, maar overlijden aan de gevolgen van het eten van dit afval.

ING liet begin dit jaar al weten dat duurzame visserij voor de bank de enige optie is. Aan andere vormen van visserij willen zij geen financieringen meer verstrekken. Jaarlijks is de Nederlandse visserijvloot goed voor ongeveer 400 miljoen euro aan vis. De Nederlandse vloot heeft al veel plannen om te verduurzamen, denk hierbij aan kleinere, energiezuinige schepen.

Bron: ANP, ING

Lees ook:
Nieuwe slachtoffers van meeroken: vissen
Wat jij kunt doen voor een schonere zee

Over de schrijver

4 reacties op “Brussel wil vissers helpen: betalen voor plastic”

  1. Pingback: 10 schokkende feiten over plastic (en wat eraan gedaan wordt) - hetkanWel.nl

  2. Pingback: Ecover lanceert eerste fles gemaakt van plastic afval uit zee » hetkanWel.nl

  3. Het is ook beter voor de gezondheid om te stoppen met het eten van vis aangezien al het vis tegenwoordig zwaar vervuild is met Giftig Kwik, Dioxines, kankerverwekkend Arseen, plastic deeltjes en zware metalen…

Reacties zijn uitgeschakeld.