Ga je mee naar buiten? Tips om te sporten op mooie locaties

Buiten sporten is de ideale manier om in beweging te komen, want het kan echt altijd en overal. In weer en wind, ‘s ochtends of ‘s avonds, wanneer het jou uitkomt. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om lekker efficiënt een vast rondje te rennen, maar je kunt ook iets nieuws proberen. Wij geven je tips voor verschillende sporten, en apps die je helpen om er bij jou in de buurt een mooie locaties voor te vinden.

Hardlopen

De meeste mensen die buiten willen gaan sporten, denken misschien aan hardlopen. Dat is ook logisch, want om hard te lopen, heb je alleen een paar goede schoenen nodig. Verder kun je het overal en op elk tijdstip doen. Bij voorkeur in de natuur, maar ook door de stad kan heel leuk zijn. Vooral in een nieuwe stad is een rondje langs toeristische locaties een echte aanrader.
De apps RunGo en Runnermaps laten je de leukste routes zien per plaats en helpt je ook nog de goede afslag te nemen.
Img 0124

Wandelen

Hardlopen is misschien lekker, omdat je hart flink gaat pompen, maar als je niet zo’n renner bent, dan kun je gaan wandelen. Wandelen houdt je gezond. Zowel geestelijk als fysiek en het is een geweldige manier om te bewegen.
Natuurmonumenten ontwikkelde de app ‘Natuur route’ waarmee je op pad kunt met een digitale boswachter. De app ‘wandelen in Nederland’ bevat 3.500 routes. Wil je een stadswandeling maken? Dan is de app ‘beleefroute’ een hele goede.
Img 0123

Skaten

Nederlanders zijn een schaatsvolk bij uitstek, maar misschien vergeet je dat je ook op asfalt kunt schaatsen. Afhankelijk van je conditie zijn er korte en lange routes te vinden, die je langs bijzondere plekken leiden, met weinig verkeer en geen hoge heuvels.
Bij routeyou en wikiloc vind je mooie routes.
Img 0125

Racefietsen

Spinnen in de sportschool is misschien wel heel populair, maar niet te vergelijken met buiten fietsen. Met de wind in je gezicht heel Nederland door, dat is echt genieten. Je kunt behoorlijke afstanden afleggen en echt wat van je omgeving zien. Je kunt het alleen of samen doen en de racefiets kan ook prima mee op vakantie.
Met Fiets!-app kun je vooraf de route plannen via het fietsersknooppunten systeem. In`fietsen123′ zitten honderden gratis knooppuntenfietsenroutes.
Img 0122

Yoga

Yoga in een studio is ontzettend populair, maar waarom ga je niet buiten? Misschien denk je dat je begeleiding nodig hebt, maar ook alleen kun je je goed ont- en inspannen. Waarom ga je niet een keer met je matje onder je arm het bos of park in? Laat je inspireren door de natuurgeluiden en ga op in de flow. Vind je het idee vervelend dat anderen je zien? Ga dan een keer lekker vroeg op pad en geniet van de stilte.
Er zijn honderden yoga apps, gratis en betaald, maar de app yoga.com is een hele goede.
Img 0126

Freerunning

Voor de lefgozers en -meisjes onder ons is freerunning een uitdagende manier om buiten te sporten. De stad is je sportschool en je kunt overal overheen springen, klimmen of langsrennen. In Amsterdam is er zelfs een parcours waar je gebruik van kunt maken.
Img 0127

Het water op

Naast bovenstaande sporten, die je altijd en overal kunt doen, kun je ook nadenken over Suppen of Surfen. Je bent nooit te oud om te leren en beide sporten zijn goed voor je lijf, maar ook een echte uitdaging.
Img 0121
En als we nog een paar maanden geduld hebben, dan kun je natuurlijk gaan zwemmen. Niet in het zwembad, maar in de zee, een rivier of meer, maar ja de zomer, die lijkt nog wel heel ver weg.

Over de schrijver

1 gedachte over “Ga je mee naar buiten? Tips om te sporten op mooie locaties”

Reacties zijn gesloten.