Hier opent binnenkort een buitenexpositie met 13 tiny houses

Geïnteresseerd in wonen in een tiny house of ander type compacte woning? Bij Almere opent deze zomer een buitenexpositie met tiny houses, in totaal gaat het om 13 modelwoningen. Op het DemoParkXL kan je je oriënteren op kleiner wonen en ook direct verschillende woningen van meerdere aanbieders vergelijken. Je vindt er woningen met een oppervlakte van 40 tot 70 vierkante meter. Proefslapen kan ook!

Slimmer en betaalbaar wonen

Bedrijven gespecialiseerd in slimmer en betaalbaar wonen kunnen een plekje krijgen op het terrein. Circulariteit is een belangrijk uitgangspunt. Mill Home, Eco-Cabins, Compact Housing, NextBuilders, Moodumo, De Dromedaris en de Tiny House Store zijn nu vertegenwoordigd op het demonstratiepark.

Workshops anders wonen

De buitenexpositie met tiny houses biedt ook een paviljoen voor meer informatie. Hier kan je terecht voor symposia, presentaties en workshops over anders wonen, met name over kleiner en fijner wonen met snelle en schone bouwtechnieken. Ook zal een tentoonstelling de woningbouw door de jaren heen laten zien.

Kraamkamer innovatieve woningbouw

Het terrein, in de bocht van de A6 en A27 bij Almere, bevindt zich vlakbij woonlandschap Oosterwold. Dit is een organische en zelfvoorzienende woonomgeving, ook wel ‘de kraamkamer van innovatieve woningbouw in Nederland’ genoemd.

In weekenden open

DemoParkNL is een initiatief van Jorien van Santen, Rob Besemer en Daan Fröger. Deze ondernemers hebben veel kennis van en ervaring met productontwikkeling, de woningmarkt en stedenbouw. In de loop van maart starten de grondwerkzaamheden en de aanleg van infrastructuur. Vanaf de opening in juli zal het park elk eerste weekend van de maand (vrijdag, zaterdag, zondag) geopend zijn en vrij toegankelijk voor bezichtiging. Daarnaast is het park open op afspraak.

Anders Wonen Maand bij hetkanWEL

Het nieuwe demonstratiepark is niet de enige partij die zich bekommert om anders wonen. Ook hetkanWEL is er druk mee. Van 15 maart tot 13 april organiseren we de Anders Wonen Maand. Schrijf je in voor de speciale nieuwsbrief en mis niks! De nieuwsbrief stopt automatisch op 13 april. De speciale maand trappen we af met een masterclass van Marjolein Jonker.

Over de schrijver

3 gedachten over “Hier opent binnenkort een buitenexpositie met 13 tiny houses”

Reacties zijn gesloten.