Buitengewoon dineren in de natuur

Foto: Andrea Wyner

Lekker buiten eten, in het gras aan een lange tafel. Nu ik naar buiten kijk, lijkt het nog ver weg, maar voor je het weet is het volop zomer. Dit jaar kan dat Buitengewoon worden. Een diner met minimaal honderd mensen aan een heel lange tafel midden in de natuur. Het enige wat je meneemt is je bord. Eten in een toprestaurant zonder muren, laat die zomer maar komen.

Buitengewoon organiseert memorabele 5-gangen ‘sharing diners’. Jij kan genieten van heerlijk eten in een ultiem rustige omgeving bij de boer op het land en met wijds uitzicht. Regionale topchefs koken met seizoensingrediënten van lokale producenten. De tafel komt naar de boer; te beginnen in Flevoland, Utrecht en Noord-Holland en later door heel Nederland en de rest van Europa.

Tijdens het Buitengewoon-diner kom je inraking met de vrije natuur en de omgeving. Je ruikt het, proeft het en ziet het. Het mag een ontmoetingsplaats zijn of gewoon een leuk uitje met vrienden of familie. Een perfecte zomeravondinvulling.

Outstanding in the field
Buitengewoon komt uit Amerika. Het is een gastvrijheidconcept dat in Amerika bekend staat onder de naam ‘Outstanding in the field’. Pieter Aalbers (directeur van Grand Catering – initiatiefnemer Buitengewoon) kwam dit concept een jaar geleden tegen en heeft van oprichter en kunstenaar Jim Denevan de kans gekregen om zijn gedachtegoed verder te ontwikkelen in Europa. Buitengewoon start deze zomer vanaf juni in Nederland en loopt tot september door.

Voor meer informatie kan je de initiatienemers natuurlijk volgen via @btngwn en #btngwn op Twitter en via Facebook of de website. De ticketverkoop start in mei.

Lees ook:

Eet echt voedsel

Wanneer eet ik wat?

Doe de quiz: Wat weet jij van gezond eten?

Over de schrijver

8 reacties op “Buitengewoon dineren in de natuur”

      1. Het is ook leuk om op zo'n manier je bruiloft te vieren… In de warme zomer in open mooie natuur aan een lange (ronde) eettafel. Met witte tafelkleden en (in het midden) ruimte voor muziek en dans…

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020