Buitengewoon in ‘t Land: sharing diner met memorabele ontmoetingen

Buitengewoon 8105
Foto: Willem Groeneveld

Open, gezellig tafelen met heerlijke gerechten. Vanmiddag mocht ik aanschuiven bij het eerste diner van ‘Buitengewoon in ‘t Land’. Op Landgoed Vollenhoven, een prachtig oud-Engels stuk natuur in De Bilt, kregen we de gelegenheid om mensen te ontmoeten, met elkaar aan tafel verhalen te vertellen, gedachtes uit te wisselen en vooral ook te proeven van wat het land ons allemaal te bieden had. De gehele setting was betoverend, een beleving. Zittend onder de kersenboom genieten van mensen, natuur, prachtig eten en een mooie omgeving.

Buitengewoon in ‘t Land brengt de tafel naar de boer. Op unieke locaties in het hele land worden diners bereid, waarbij je net als in een restaurant aanschuift aan tafel. Je tafelgenoten zijn totaal onbekend, maar al heel snel is er een band. De passie voor natuur, puurheid en de interesse in de locatie, onbekenden en lekker eten en drinken zorgt dat je je geen enkel moment verveelt. Het vijfgangendiner brengt je dichter bij de natuur, je eet wat je net hebt gezien groeien. Van magnolia’s tot de pastinaak en van de maggie tot de dovenetel. Seizoens- en streekproducten maken elk diner uniek.

Buitengewoon is een gastvrijheidconcept dat in Amerika bekend staat onder de naam ‘Outstanding in the field’. Pieter Aalbers (Directeur van Grand Catering) kwam dit concept een jaar geleden tegen en heeft van oprichter en kunstenaar Jim Denevan de kans gekregen om zijn gedachtegoed verder te ontwikkelen in Europa. Buitengewoon start vanaf mei in Nederland en loopt tot september door.

Over de schrijver