Burger King serveert inktzwarte hamburger in Japan

De Kuro Burger. Foto: Time
De Japanse Kuro Burger. Foto: Time

Vanaf 19 september kan je bij de Burger King in Japan een zogenaamde ‘Kuro Burger’ (Zwarte burger) bestellen. Deze hamburger heeft geen goud-geel broodje, maar een inktzwarte. Daarnaast zijn ook de kaas en de ketchup zwart. De hamburger zelf heeft nog wel een normale kleur, maar zit wel vol met zwarte peper.

Het idee is niet volledig nieuw, in 2012 kwam Burger King Japan al met de zwarte broodjes en ketchup. Het (glimmende) plakje zwarte kaas is wel nieuw. Het broodje krijgt zijn zwarte kleur van bamboe houtskool, en de kaas en ketchup zijn gekleurd met inkt van een inktvis.

De Kuro komt in twee smaken, de Pearl is de volledig zwarte versie die je hier boven op het plaatje ziet. De Diamond voegt nog wat bekende vulling toe zoals, sla, tomaat en ui, die overigens wel een normale kleur hebben.

Een ding is zeker, fastfoodliefhebbers in Japan gaan donkere tijden tegemoet. Of de burger ook in de rest van de wereld zal verschijnen is niet bekend.

Bron: Time

Lees ook
Amerikaanse jongeren ruilen McDonald’s massaal in voor gezondere, duurzamere ketens
[adrotate group=”2″]
Amerikaanse diëtisten laten zich sponsoren door fastfood bedrijven

2 gedachten over “Burger King serveert inktzwarte hamburger in Japan”

  1. Ik zit niet te worden op nieuws van de fastfood industrie. Fast food is fast food en heeft niks met gezond of groener of beter eten te maken. Het is en blijft troep.

Reacties zijn gesloten.