Burgers Woerden krijgen eerste korting energiebelasting zonne-energie

Vanaf volgende week 1 januari kunnen ook mensen die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen toch profiteren van zonne-energie. Dan gaat namelijk de nieuwe regeling voor korting energiebelasting zonne-energie in. En de burgers van Woerden zijn waarschijnlijk een van de eersten die van deze regeling gebruik kunnen maken.
In de nieuwe regeling krijgen mensen 7,5 ct korting (ex. BTW) op de energiebelasting. Voorwaarde is wel dat deze stroom lokaal en duurzaam is opgewekt. Dat is een forse korting. De energiebelasting bedraagt op dit moment 11,65 ct (ex. BTW) voor gewone stroom. Dankzij de energiebelastingkorting wordt dit bedrag 4,15 ct. Inclusief BTW bedraagt de korting 9 cent. Overigens zijn mensen die op hun eigen dak zonnepanelen kunnen leggen nog beter uit: zij betalen helemaal geen energiebelasting.
In Woerden gaat de lokale energiecoöperatie Solar Green Point Batensteinbad Woerden begin 2014 zonnepanelen leggen op het dak van het plaatselijke zwembad. Alle inwoners die in het viercijferige postcodegebied van het zwembad of een van de omliggende postcodegebieden wonen (de zogeheten “postcoderoos”), kunnen lid worden van de coöperatie en een of meer zonnepanelen aanschaffen. Zij krijgen dan de bewuste belastingkorting van 7,5 ct.
Eneco is als energieleverancier betrokken bij het project in Woerden. Het bedrijf heeft deze infographic gemaakt om uit te leggen hoe het werkt

Zo Werkt De Korting Op Energiebelasting Zonne-Energie. Afbeelding: Eneco
Bron: Eneco
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Bewoners Utrechtse wijk Lombok internetten en rijden op zonne-energie
Zonnepanelen kopen: tips voor vergelijken en aanschaf

Over de schrijver