C&A zet forse stap naar 100% biologische kleding

Bron: Martin LaBar (Flickr.com)

Modeketen C&A neemt de leiding in de verkoop van groene mode. Het bedrijf wil dat in 2020 alle katoenen kledingstukken in haar winkels van duurzaam katoen zijn gemaakt. C&A probeert al sinds 2007 om de consument bewuster te laten winkelen en vraagt met de campagne ‘We love Bio Cotton’ meer aandacht voor de biokatoenindustrie. En met succes, want in 2011 verkocht de modegigant 26 miljoen biologische katoenen kledingstukken. C&A hoopt dit aantal dit jaar te verdubbelen.
“Het doel om volledig over te schakelen op duurzame katoen in 2020 is een nieuwe mijlpaal binnen de duurzaamheidsstrategie van C&A”, aldus Andreas Seitz, woordvoerder van C&A. Biologische methoden van katoenteelt hebben een positief effect op het milieu en de gezondheid van de boeren en hun families. C&A kan met bio-katoen zijn impact op mens en milieu verbeteren.
Maar de inzet van C&A gaat verder dan alleen de verkoop van biologische textiel. Het bedrijf werkt ook samen met verschillende organisaties die boeren helpen hun teeltmethoden te veranderen. Daarnaast organiseert het trainingen voor leveranciers en investeert C&A in uitgebreide ontwikkelingsprogramma’s die gericht zijn op uitbreiding van de productiecapaciteit van biologische katoen. Dit alles draagt bij aan een verbetering van de economische situatie van katoenboeren. “We zijn tevreden met de ontwikkeling van de vraag naar biologische katoenen kleding. Onze klanten waarderen niet alleen ons streven naar kwalitatief hoogwaardige en modieuze kleding tegen een gunstige prijs, maar ook de focus op duurzaamheid,” zo stelt Seitz vast.
Bron: C&A, Fashion United
Lees ook
Chocolade-liefhebbers wegen minder
De Steve Jobs-school is vandaag, nog niet van morgen
Popcorn is gezonder dan fruit en groenten

3 reacties op “C&A zet forse stap naar 100% biologische kleding”

  1. Dat is wellicht waar, maar om de vezels van bamboe zacht te maken worden hier slechte chemicaliën gebruikt. Bamboe is dus wellicht iets beter, maar ook niet zaligmakend

  2. C&A moet de stap naar bamboo maken, scheelt veel waterverbruik en veel PESTICIDEN !! bamboo heeft geen pesticiden nodig. etc. groeit harder…

Reacties zijn uitgeschakeld.