Campina misleidt! Voer actie voor eerlijke info

Appelsientje_Web_Front_NlLokaal geproduceerd voedsel , makkelijk en betaalbaar verkrijgbaar. Goed voor mens, dier en milieu, niet per se in die volgorde. Het kan. Veel mensen willen inmiddels eerlijk voedsel. Gelukkig wel. En dan zijn er altijd bedrijven die daar op in springen, die dergelijke wensen misbruiken. Om beter te verkopen.

Zoals FrieslandCampina met Multi Vitamientje Hollands Fruit. Foodwatch analyseert: “Het fruit van dat sap komt niet uit Nederlandse boomgaarden. De vruchten komen uit heel Europa, en zelfs uit de hele wereld. Maar níet uit Nederland. Hollands Fruit is je reinste bedrog. Campina wil dat u betaalt voor 1,5 liter gezoet water en vruchtensap dat niet komt uit het land dat erop staat: Holland. Aangevuld met vitaminen en aroma’s uit de fabriek. “

Persoonlijk word ik altijd zo misselijk van deze marketing trucs. Niet voor niets vluchtte ik ooit uit de reclamewereld: ik werd betaald om leugens te verkopen. Dat is nog steeds niet veranderd. Laat Campina weten dat je eerlijke info wilt. Voer actie met Foodwatch. Ik heb het al gedaan.

Over de schrijver

15 reacties op “Campina misleidt! Voer actie voor eerlijke info”

  1. ik vind dit niet zo erg maar gelijk hebben de meeste begint met een tik eindigt in het ziekenhuis zoals me ma altijd zij ok ik zou het erger hebben gevonde met bijv vlees of melk van een ander land en dan zegge neh is van nederland 100% veilig ik ben er dus mee eens wees eens eerlijk met die etiketjes

  2. Beideogenopen, ik denk dat je meer gemeen hebt met de Femke Halsema's van deze wereld en hun intellect dan je denkt. Je bepleit namelijk een sterke ontwikkeling van het vermogen tot kritische reflectie. En laat dat nu net een van Halsema's stokpaardjes zijn. En het feit dat je je kennelijk opwindt over dit soort kwesties (anders zou je er niet zo'n overigens keurige reactie over schrijven) doet vermoeden dat je in ieder geval niet onbetrokken wenst te blijven. Blijf reageren, de duurzaamheidsbeweging heeft juist dit soort feedback nodig, en die komt heel vaak van binnenuit, maar het kan geen kwaad om ook eens een reactie van een outsider te krijgen.

  3. de westerse consument. Wil je groenbewust leven? Stop met het geloven in sprookjes en leer kritisch te zijn op wat je koopt i.p.v. loos dingen te schreeuwen zonder te lezen. Algehele opinie van dit artikel? Waardeloos! Gebruik je kop voordat je iets koopt. En voor diegenen die een negatieve reactie wensen te geven op mijn reactie op dit artikel? Die zullen nooit het verschil gaan maken in deze wereld enkel omdat hun intellect daarvoor klaarblijkelijk tekort schiet, zeg maar de Femke Halsema's onder ons!

Reacties zijn uitgeschakeld.