Cartridge wordt dakpan

Een Cartridge Krijgt Een Tweede Leven. Foto: Femke Stroomer
Een Cartridge Krijgt Een Tweede Leven. Foto: Femke Stroomer

Ken je dat? Je wilt nog snel even een formulier uitprinten zodat het voor zes uur op de post kan. Geeft je printer een error. Je drukt op de printknop, ondertussen doe je al je jas aan en zoek je naar je sleutels, begint ie ineens te sputteren. Inkt op. Waarom nu? Altijd alleen als je haast hebt en de laatste minuten op de klok ziet wegtikken. Die brief moet echt nu de deur uit. Dat laat ik me dus niet meer gebeuren.

Tegenwoordig koop ik cartridges op voorraad. De dag dat ik er nieuwe in doe, sla ik gelijk een serie verse exemplaren in van alle kleuren. Die discipline zit er al aardig in. Nu mezelf nog aanleren om de oude cartridges gelijk in te leveren. Want die dingen schijnen dus prima hergebruikt te kunnen worden. En zelfs geld waard te zijn.

Op de site van mijn printermerk, lees ik dat zij al in 1990 begonnen met het recyclen van hun cartridges. De mantel en de magnetische rol — wat deze ook mogen zijn — gaan een tweede leven aan in cartridges. Andere minder nobele delen reïncarneren als dakpan. In ‘nieuwe’ cartridges zitten tegenwoordig dus ook gebruikte onderdelen. Tegenwoordig? Wat klets ik? 1990 is twee decennia geleden! Zou je denken dat dit in 20 jaar wel aangeslagen is.

Maar de mevrouw van de winkel kijkt me schaapachtig aan als ik de lege inkthulzen aan haar wil geven. “Recyclen? Daar weet ik niets van.” Omdat ik vermoed dat ze regelrecht de prullenbak in gaan, besluit ik ze niet af te geven. Dan maar weer mee naar huis. Op internet vind ik de briljant eenvoudige oplossing. Ze kunnen in een envelopje en in de brievenbus.

Over de schrijver

9 reacties op “Cartridge wordt dakpan”

  1. Pingback: Rijk worden van gebruikte luiers - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.