Celebrate the Changemakers trekt veel publiek

Foto: Celebrate The Changemakers
Foto: Celebrate The Changemakers
Meer dan 450 mensen bezochten afgelopen woensdag het evenement Celebrate the Changemakers in de Amsterdamse Kromhouthal. Ze zagen duurzame helden zoals Maurits Groen (bekend van WakaWaka en nummer één op de Duurzame Top 100). Bovendien konden ze kennis maken met gecertificeerde B Corps: succesvolle bedrijven die sociale en ecologische impact realiseren onder het motto ‘Using business as a force for good.’
Eigenlijk was het evenement een soort feestje waarbij bezoekers zich konden laten inspireren door Thomas Rau (RAU Architects & Turntoo), Rob Boogaard (Interface) en bekende B Corps zoals Tony’s Chocolonely, Peer en Patagonia. De bezoekers mochten op hun beurt ideeën aandragen door mee te denken bij workshops. Ze konden bijvoorbeeld brainstormen over het vergroenen van de supply chain, succesvolle crowdfunding voor duurzame bedrijven en het (letterlijk) aan de man brengen van biologische tampons.

SWAP-actie: ruil je oude kleding voor een nieuwe jas van Patagonia

De ontwikkeling van de B Community is in Amerika al tien jaar aan de gang. In Nederland heeft deze ontwikkeling de afgelopen drie jaar een enorme vlucht genomen. De community in ons land telt nu al vijftig gecertificeerde B Corp. De groei zorgt voor meer belangstelling voor gecertificeerde B Corps. Het Celebrate the Changemakers evenement vormt daarom een ontmoetingsplek waar B Corps en geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten. Bezoekers maakten tijdens het evenement kennis met B Corps op een zogenaamde B Fair, waar de bedrijven zich vanuit een eigen stand presenteerden aan het publiek. Mensen konden Ben & Jerry’s ijs eten (inderdaad, ook een B Corp) en soep van Kromkrommer. Vooral de SWAP-actie van outdoor kledingmerk Patagonia was een groot succes: een uur voor de kledingruil stonden bezoekers al te popelen om hun oude kleding in te ruilen voor een nieuwe jas van Patagonia.
Bekijk foto’s van het evenement ‘Celebrate the Changemakers 2016’

Over de schrijver