Een week lang eten voor €15: het kan Wel

challenge
€15,- challenge. Foto: eigen archief.

Een week lang eten en drinken voor maar €15,-. Voor vele mensen totaal onmogelijk of je moet vuilnisbakken omkiepen. Dat het ook kan met prima voedsel, gewoon gekocht uit de supermarkt weten veel mensen niet. Vandaar mijn challenge: de €15,- challenge. Deze heb ik vastgelegd op film (een vlog) en ik heb een E-book gemaakt, waar ervaringen, recepten en tips te vinden zijn!

De €15,- challenge
Wij Nederlanders hebben het getroffen wat betreft voedsel. Wij zijn fier wereldkampioen als het gaat om onze voedselvoorziening. Nergens vind je beter voedsel voor een goedkopere prijs. Helaas staan wij hier niet altijd meer bij stil en dit vind ik jammer. Deze welvaart heeft namelijk een keerzijde, voedselverspilling is er daar één van.

Om aan te tonen hoe rijk wij zijn, ging ik de challenge aan om voor maar €15 een hele week te eten en drinken. Door creatieve, culinaire en leerzame gerechten te maken sta ik stil bij de tomeloze rijkdom die wij in Nederland hebben.

Waar keek ik tegenop? Het feit dat ik een week geen koffie kon drinken, want dat is toch wel behoorlijk prijzig. Waar keek ik naar uit? De vele leuke reacties die volgden.

Geïnteresseerd in het e-boek? Deze is te vinden via de volgende link: E-book €15,- challenge 

Elke dag plaatste ik een video met mijn bevindingen en recepten. Bekijk hier hoe ik de challenge aanpakte:

 

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

6 reacties op “Een week lang eten voor €15: het kan Wel”

  1. Eehhh … 15 euro per persoon, neem ik aan …

    dat doen wij ook … We hebben een gezin van 2 ouders, 4 kinderen (3-10 jaar), een hulphond en een paar katten. Ons weekbudget is 130,- inclusief wasmiddel, shampoo, etc etc … dus die 15 euro per persoon alleen voor het eten is zeker haalbaar … misschien zelfs nog aan de ruime kant.

    1. Ik vind het knap dat je met het hele gezin met zulke jonge kinderen en hond en katten van 130 euro incl. kunt leven, Allan. Complimenten!!! Ik zou van jullie wel eens een blog willen lezen. Succes!!!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020