Check met de Cosmeticawijzer welke stoffen je tijdens je zwangerschap beter kunt vermijden

Zwanger
Foto: Thomas Van Ardenne Via Flickr.com

Mama (of papa!) worden is een bijzondere en spannende periode. Maar waar je normaal gesproken misschien al vragen hebt over de veiligheid van cosmetica, zal dit tijdens de zwangerschap nog zwaarder wegen.
Baby’s en kleine kinderen vormen een kwetsbare groep. Het is daarom belangrijk dat ze zo min mogelijk in contact komen met schadelijke stoffen die voorkomen in onder meer onveilig speelgoed, verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen.
Maar ook voor ongeboren baby’s vormen sommige stoffen een risico. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de moeder die tijdens de zwangerschap op haar baby overdraagt. Een zwangere vrouw is daarom dubbel zo kwetsbaar, omdat ze niet alleen aan haar eigen gezondheid maar ook aan die van haar kind moet denken.
Cosmeticawijzer
Een Veilig Nest is een bewustwordingscampagne om (aankomende) jonge ouders voor te lichten en te adviseren hoe ze een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving voor hun kind creëren. Vlak voor Moederdag publiceerde de organisatie de cosmeticawijzer. Een nieuwe serie stoffenwijzer met praktische tips hoe je schadelijke stoffen kunt vermijden en gezondere alternatieven kunt vinden.
Je kunt de Cosmeticawijzer hier downloaden. Niet zwanger, maar wil je wel meer weten over schadelijke stoffen? Natuurlijk is de Cosmeticawijzer voor iedereen interessant!
 
 
 

Over de schrijver