China gaat capaciteit zonne-energie verdrievoudigen in 3 jaar tijd

Zonne-Energie
Foto: Intel Free Press, Flickr.

China wil in 2017 70.000 mw zonne-energie hebben opgesteld. Dat betekent meer dan een verdrievoudiging van het vermogen dat eind vorig jaar in China aanwezig was. De doelstelling is een gevolg van groeiende zorgen om de enorme luchtvervuiling in het land door kolencentrales en het verkeer.

China investeert ook fors in windparken en waterkrachtcentrales. Het land wil 150.000 MW aan geïnstalleerd vermogen uit wind beschikbaar hebben en 330.000 MW aan waterkracht.

De doelstelling voor zonne-energie lijkt ambitieus, maar volgens kenners is het goed mogelijk dat deze nog naar boven zal worden bijgesteld. Het gebeurde eerder al dat het land startte met lage doelstellingen voor zonnestroom die vervolgens gedurende de looptijd werden opgeschroefd.

Ter vergelijking: in Nederland stond eind 2013 iets meer dan 700 MW opgesteld. De verwachting is dat ook hier de explosieve groei van zonnestroom doorgaat. Anders dan in China, stelt de Nederlandse overheid geen concrete doelen over het aantal zonnepanelen.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Zonneweides worden meervoudig gebruikt met bijenkorven en schapen
Duitsland zet record met 74% duurzame energie opwekking

Over de schrijver

1 gedachte over “China gaat capaciteit zonne-energie verdrievoudigen in 3 jaar tijd”

  1. Pingback: China gaat capaciteit zonne-energie verdrievoudigen in 3 jaar tijd | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.