China’s onwerkelijke groei: 1 India erbij in 2 jaar tijd

Foto: Mike Behnken, Flickr

China groeit snel, razendsnel. Maar hoe snel China groeit, is moeilijk voor te stellen. Om de schaal van de groei wat aanschouwelijker te maken vergelijkt econoom Jim O’Neill China op het weblog van de Financial Times ook met andere landen. O’Neill is de bedenker van de term BRIC-landen. BRIC staat voor Brazilië, Rusland, India en China.
De Chinese economie groeit met 8 procent per jaar. China haalt de Verenigde Staten bijna in.
China creëert qua bruto binnenlands product elke drie maanden het bbp van Griekenland. Sinds 2010 is het Chinese bbp gegroeid met dat van India.
Zoals de Europeanen moeite hebben om te volgen hoe snel China groeit, begrijpen de Chinezen nie dat het crisis is in Europa. En dat gelt ook voor de andere BRIC-landen, schrijft de Financial Times.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
HIV kan genezen worden
Kun je een hele gerecycleerde stad bouwen?
Ook Britten moeten oppassen voor drones

Over de schrijver

2 reacties op “China’s onwerkelijke groei: 1 India erbij in 2 jaar tijd”

  1. altijd weer die verwarrende koppen, opzet?
    "Sinds 2010 is het Chinese bbp gegroeid met dat van India" in 3 jaar dus 2010, 2011, 2012 en niet 2 jaar

  2. Dit zijn mindboggling cijfers.
    Maar in NL kunnen we ook vooruit: ondernemingen sparen 12% van het Nationaal Inkomen en investeren 1%. Dat schiet niet op. Ook huishoudens sparen zich een ongeluk, op zich niet slecht gezien de hypotheekschuld, maar ook daar staat veel spaargeld stil.
    De boel moet in beweging.

Reacties zijn uitgeschakeld.